zasiłek opiekuńczy cały miesiąc

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
Marianna ops
Praktykant
Zajmuję się: Kadry płace
Kontakt:

zasiłek opiekuńczy cały miesiąc

Post autor: Marianna ops »

Dzień dobry proszę o poradę w sprawie wypłaty zasiłku opiekuńczego z tytułu COVID za cały miesiąc. Pracownik złożył oświadczenie o wypłatę zasiłku tylko na dni robocze w miesiącu. Jak postąpić w takim przypadku wypłacić zasiłek opiekuńczy za dni robocze i tylko wysługę lat za okres choroby w pełnej wysokości bez wynagrodzenia? Czy dobrze myślę. Dziękuję za odpowiedź
Paulinka z GOPSu
Starszy referent
Zajmuję się: Księgowość
Kontakt:

Re: zasiłek opiekuńczy cały miesiąc

Post autor: Paulinka z GOPSu »

A wysługę lat wypłacacie "obok" zasiłków czy stanowi ona podstawę do chorobowego? W każdym razie wynagrodzenie będzie przysługiwało za weekendy, pomniejszamy zasadniczą tylko o dni robocze.
ops2020
Podinspektor
Zajmuję się: Finanse
Kontakt:

Re: zasiłek opiekuńczy cały miesiąc

Post autor: ops2020 »

Marianna ops pisze: 23 kwie 2021, 7:41 Dzień dobry proszę o poradę w sprawie wypłaty zasiłku opiekuńczego z tytułu COVID za cały miesiąc. Pracownik złożył oświadczenie o wypłatę zasiłku tylko na dni robocze w miesiącu. Jak postąpić w takim przypadku wypłacić zasiłek opiekuńczy za dni robocze i tylko wysługę lat za okres choroby w pełnej wysokości bez wynagrodzenia? Czy dobrze myślę. Dziękuję za odpowiedź
myślę, że jest dobrze, też tak myślę
ODPOWIEDZ