Tak ja tak robię , i daje do końca okresu zasiłkowego, ewentualnie później najwyżej będę korygować , wszystkie osoby zapisuje sobie do kiedy im zrobiłam przedłużenie.
Ja się zastanawiam czy nie ustawić do "bezterminowo" i później ewentualnie uchylić niż przedłużać po raz kolejny ( zp) . I pytanko czy jak przedłużymy pielęgnacyjne w związku z covid to gdy osoba dostanie orzeczenie to wtedy tą decyzję covid zakańczamy a przyznajemy na wniosek "normalnie"?
U mnie się nie da dać do bezterminowo, w październiku zawsze później robi się przedłużenie wszystkich bezterminowych poprzez aktualizację programu.
Też się zastanawiam co z decyzjami później jak strona doniesie orzeczenie czy wygasają z urzędu ?
Ja dopiero się za to biorę więc zobaczymy czy u mnie się da ustawić do "bezterminowo" jeśli nie to ustawie tak jak Ty napisałaś a mogłabym prosić o wzór takiej decyzji np. na maila?
Ja mam pytanie o art. 15 zc ustawy COVID - chodzi mi o taki przypadek, gdzie kończy się orzeczenie ZUS/KRUS 30.04.2020. Z powodu epidemii, osoba nie miała możliwości złożenia nowego wniosku o orzeczenie w ZUS/KRUS? Czy jej można przedłużyć orzeczenie, skoro wszędzie pisze, że warunkiem przedłużenia takich orzeczeń (a tym samym przedłużenie naszych świadczeń) jest złożenie wniosku o wydanie nowego orzeczenia? Czy coś pominęłam, bo nie widzę, na podstawie czego można takie orzeczenia przedłużyć???