zasiłek pielęgnacyjny z OPS a dodatek pielęg. z ZUS

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
magdalenamagda
Referent
Zajmuję się: pracownik socjalny
Kontakt:

zasiłek pielęgnacyjny z OPS a dodatek pielęg. z ZUS

Post autor: magdalenamagda »

czy dodatek pielęgnacyjny z ZUS wliczamy do dochodu do dodatku mieszkaniowego.???
bo na pewno zasiłek pielęgnacyjny z OPS nie wliczam.
:? :shock: :roll:
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zasiłek pielęgnacyjny z OPS a dodatek pielęg. z ZUS

Post autor: Krwawa »

Ten temat był poruszany na forum 1000 razy. :) Można tu skorzystać z wygodnej wyszukiwarki.
Zgodnie z ustawą wliczamy dodatek do dochodów, niemniej połowa ośrodków postępuje po swojemu i nie wlicza.
Awatar użytkownika
magdalenamagda
Referent
Kontakt:

Krwawa pisze: 12 cze 2020, 12:41 Ten temat był poruszany na forum 1000 razy. :) Można tu skorzystać z wygodnej wyszukiwarki.
Zgodnie z ustawą wliczamy dodatek do dochodów, niemniej połowa ośrodków postępuje po swojemu i nie wlicza.
no właśnie pytam jeszcze raz dla pewności, bo otrzymałam z sko decyzję że źle zrobiłam i tego się nie wlicza.
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

magdalenamagda pisze: 12 cze 2020, 12:44 no właśnie pytam jeszcze raz dla pewności, bo otrzymałam z sko decyzję że źle zrobiłam i tego się nie wlicza.
SKO nie jest nieomylne. W mojej ocenie to SKO robi źle, że wlicza, bo ustawa o dodatkach jest w tej kwestii bezwzględna. :) No ale cóż zrobić. Trzeba tańczyć jak zagrają, bo są wyższą instancją...
Awatar użytkownika
magdalenamagda
Referent
Kontakt:

Krwawa pisze: 12 cze 2020, 13:08
magdalenamagda pisze: 12 cze 2020, 12:44 no właśnie pytam jeszcze raz dla pewności, bo otrzymałam z sko decyzję że źle zrobiłam i tego się nie wlicza.
SKO nie jest nieomylne. W mojej ocenie to SKO robi źle, że wlicza, bo ustawa o dodatkach jest w tej kwestii bezwzględna. :) No ale cóż zrobić. Trzeba tańczyć jak zagrają, bo są wyższą instancją...
stąd też moje zdziwienie, że może ja źle coś robię od dłuższego czasu. ale "nasza" ustawa to nasza ustawa :)
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Nie robisz źle. Czy osoba zajmująca się dodatkami mieszkaniowymi powinna przy wydawaniu decyzji kierować się kalendarzem Majów? Może przepowiedniami starej Cyganki? Nie. Powinna kierować się ustawą o dodatkach mieszkaniowych. Pewnie nawet taki zapis masz w umowie o pracę.
Marek1992
Referent
Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
Kontakt:

Post autor: Marek1992 »

Ja Magdaleno nie zaliczam, na szkoleniu mi mówili że stanowisko jest podzielone, ale lepiej to traktować jako coś podobnego do zasiłku pielęgnacyjnego.
Poza tym to dziękuję że o mnie pamiętasz :D
ODPOWIEDZ