Czy pożyczone pieniadze zalicza sie do dochdu?

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
gancarz.anna80
Praktykant
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Czy pożyczone pieniadze zalicza sie do dochdu?

Post autor: gancarz.anna80 »

Witam. Wnioskodawczyni oświadczyła mi, iż pożyczyła pieniądze od synowej.Czy tę kwotę zaliczamy do dochodu?
Marek1992
Referent
Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
Kontakt:

Re: Czy pożyczone pieniadze zalicza sie do dochdu?

Post autor: Marek1992 »

Ja bym zaliczył te pieniążki do dochodu, na zasadzie "praca na czarno". Nie wiem jak inni tutaj.
Awatar użytkownika
magdalenamagda
Referent
Zajmuję się: pracownik socjalny
Kontakt:

Post autor: magdalenamagda »

ja zaliczam jako pomoc rodziny
:? :shock: :roll:
Krwawa
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Krwawa »

Tak po prawdzie w dodatkach mieszkaniowych pożyczek, a więc czegoś, co trzeba potem oddać (tak jak kredyty) nie traktuje się jako dochodu. Ja bym zrobiła wywiad, przeanalizowała sytuację wnioskodawcy bardziej szczegółowo i nie wliczyła pożyczki do dochodu, no ale w wywiadzie znalazłaby się stosowna adnotacja, że pani utrzymuje się za pożyczone pieniądze. Oczywiście za pół roku, gdyby pani ponownie składała wniosek, przyjrzałabym się, czy sytuacja się zmieniła i czy te pożyczki nadal mają miejsce i czy to nie jakaś ściema, bo raczej nikt nikomu nie pożycza co miesiąc pieniędzy, jeśli pożyczkobiorca ich nie oddaje. Zwłaszcza że pożycza niby synowa, hihi.
ODPOWIEDZ