Dzień dobry;
Czy mieliście może taki przypadek
Kobieta skończyła pracę w lipcu urodziła dziecko w październiku w listopadzie złożyła na rodzicielskie decyzja przyznające z 17-11 dziś przynosi decyzję PUP o przyznaniu zasiłku dla bezrobotnych od 06-12.
Czy przysługują oba świadczenia - nie ma tu zastosowania art 17c ust 6 - czy dobrze myślę?
zasiłek rodzicielski pierwszy i potem zasiłek dla bezrobotnych
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW, KDR
- Kontakt:
Re: zasiłek rodzicielski pierwszy i potem zasiłek dla bezrobotnych
witam
miałam taki przypadek, u mnie po roku przy składaniu wniosku na nowy okres zasiłkowy wyszło że kobieta złożyła wniosek o świadczenie rodzicielskie, była bezrobotna bez zasiłku, ale później już go miała. Nienależnie? SKO potwierdziło, że jeśli na moment składania wniosku nie miała zasiłku dla bezrobotnych, to nie jest nienależne, sprawa zakończona
miałam taki przypadek, u mnie po roku przy składaniu wniosku na nowy okres zasiłkowy wyszło że kobieta złożyła wniosek o świadczenie rodzicielskie, była bezrobotna bez zasiłku, ale później już go miała. Nienależnie? SKO potwierdziło, że jeśli na moment składania wniosku nie miała zasiłku dla bezrobotnych, to nie jest nienależne, sprawa zakończona

-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Oprócz zasiłek rodzicielski pierwszy i potem zasiłek dla bezrobotnych - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zasiłek pielęgnacyjny - covid
koniec koordynacji a koniec orzeczenia
egzekucja
alimety świadczone na rzecz innych osób a dochód utracony w roku bazowym?
wyrównanie do pełnych kwot a sprawozdanie
pomóżcie, świadczenie pielęgnacyjne....
dwa orzeczenia z PCPR i ZUS a świadczenie pielęgnacyjne
Odsetki - koordynacja
Przyznanie SP
zgon osoby na która jest pobierane świadczenie pielegnacyjne
wszczęte postępowanie stary okres zasiłkowy
Decyzja wojewody, kto uchyla gdy nie zachodzi już koordynacja.
WSA uchyla decyzję SKO w części
składki ZUS od SZO
Skład rodziny
uzyskać czy nie