Witam, w dniu 20.10.2021 r. sporządziłam dla Strony zawiadomienie o wszczęciu postępowania względem wniosku 20/21, przekroczenie zasiłku od 01.10.2021 r.
Strona zawiadomienie odebrała pod koniec października, nie sporządziłam dec. uchylającej. Nie powstały nienależnie pobrane świadczenia za październik, czy kończę postępowanie pozostawiając w aktach jedynie zawiadomienie o wszczęciu postępowania:?:
wszczęte postępowanie stary okres zasiłkowy
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Śr
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Re: wszczęte postępowanie stary okres zasiłkowy
proszę o podpowiedź
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: referent
- Kontakt:
skoro wszczęłaś postępowanie a strona odebrała zawiadomienie to wypadało by uchylić decyzję, rozumiem, że wstrzymałaś w programie wypłatę za październik.
-
- Starszy referent
- Kontakt:
A można uchylić decyzję która już wygasła?kala1 pisze:skoro wszczęłaś postępowanie a strona odebrała zawiadomienie to wypadało by uchylić decyzję, rozumiem, że wstrzymałaś w programie wypłatę za październik.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: referent
- Kontakt:
ale postępowanie wszczęłaś jak decyzja była prawomocna w aktach będziesz miała wszczęte postępowanie ale nie zakończone,
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
Trochę lipa, że końcem grudnia gadamy o postępowaniu z października. Decyzja przyznająca obowiązywała do końca X a ty nie wypłaciłaś kasy. Teraz musisz to jakoś zalegalizować. Ponieważ zostało wszczęte postępowanie, to musisz je zakończyć decyzją. Co do zasady tak nie uchylamy decyzji które wygasły ale ty uchylasz za okres kiedy ona obowiązywała. Ja bym wydał decyzję o uchyleniu X.
-
- Starszy referent
- Kontakt:
Przeoczyłam wszczęte postępowanie za październik, (za dużo obowiązków na stanowisku) w takim razie zrobię tak jak podpowiadacie wydam dec. chylącą za X 2021.Szarak pisze: 23 gru 2021, 10:29 Trochę lipa, że końcem grudnia gadamy o postępowaniu z października. Decyzja przyznająca obowiązywała do końca X a ty nie wypłaciłaś kasy. Teraz musisz to jakoś zalegalizować. Ponieważ zostało wszczęte postępowanie, to musisz je zakończyć decyzją. Co do zasady tak nie uchylamy decyzji które wygasły ale ty uchylasz za okres kiedy ona obowiązywała. Ja bym wydał decyzję o uchyleniu X.
dziękuję
Oprócz wszczęte postępowanie stary okres zasiłkowy - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
alimety świadczone na rzecz innych osób a dochód utracony w roku bazowym?
wyrównanie do pełnych kwot a sprawozdanie
pomóżcie, świadczenie pielęgnacyjne....
dwa orzeczenia z PCPR i ZUS a świadczenie pielęgnacyjne
Odsetki - koordynacja
zasiłek rodzicielski pierwszy i potem zasiłek dla bezrobotnych
Przyznanie SP
zgon osoby na która jest pobierane świadczenie pielegnacyjne
Decyzja wojewody, kto uchyla gdy nie zachodzi już koordynacja.
WSA uchyla decyzję SKO w części
składki ZUS od SZO
Skład rodziny
uzyskać czy nie
złotówka zamiast pełnej kwoty
świadczenie pielęgnacyjne COVID
Reklamy na stronie !!