zasiłek rodzinny- konkubinat - Świadczenia rodzinne

Strona 3 z 6    [ Posty: 60 ]

Napisano: 28 sie 2015, 14:40

no i ręce mi opadły
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 28 sie 2015, 14:41

no takiego numeru to chyba jeszcze tu nie było :lol: :lol: :lol: ..... absurdalny pomysł.... brałaś coś czy jak?????
~o~

Napisano: 28 sie 2015, 14:43

takie rozwiązanie omawiali na szkoleniu. Na kontroli też uznali, że jest ok, więc my tak właśnie robimy.
Ms.

Napisano: 28 sie 2015, 14:44

nazwisko szkolącego poproszę.
Muszę wiedzieć kogo mam unikać
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 28 sie 2015, 14:45

masakra, brak słów do komentarza...
a który geniusz prowadził szkolenie????
~o~

Napisano: 28 sie 2015, 14:49

Mazurkiewicz.
W takim razie z czym się nie zgadzacie? Zakładając, że konkubent poda swoje dochody, to na jakiej podstawie ma być w składzie u dwojga dzieci sierot? Przecież konkubent nie jest ani mężem matki, ani rodzicem tych dzieci. Dlatego uważam, że należy jedynie do składu rodziny swojego dziecka.
Ms.

Napisano: 28 sie 2015, 14:50

czasem jak z czymś wypali....
Sobie wyobraź sytuację, że kobieta ma dzieci z 4 konkubentami....

Ma być w składzie rodziny bo wychowuje WSPÓLNIE dziecko
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 28 sie 2015, 14:51

Ms. pisze:Mazurkiewicz.
W takim razie z czym się nie zgadzacie? Zakładając, że konkubent poda swoje dochody, to na jakiej podstawie ma być w składzie u dwojga dzieci sierot? Przecież konkubent nie jest ani mężem matki, ani rodzicem tych dzieci. Dlatego uważam, że należy jedynie do składu rodziny swojego dziecka.
:shock: :shock:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 28 sie 2015, 14:55

Wiem, że dziwnie to wygląda i na początku zareagowałam tak jak Wy, ale teraz sens w tym widzę. Przypominam, że pojęcie rodziny różni się w FA i ŚR. W ŚR są wymienieni jedynie rodzice osoby uprawnionej i małżonek rodzica osoby uprawnionej, a omawiany konkubent nie jest ani jednym ani drugim. Dlatego na jakiej podstawie należałoby wpisać go do składu rodziny u "sierot"?
Ms.

Napisano: 28 sie 2015, 14:57

ja też mam pannę z 4 dzieci.. każde z innym tatusiem ... a w składzie rodziny jest zawsze aktualny (zazwyczaj tatuś ostatniego dziecka)

To co mam tworzyć 4 rodziny???... dla każdego dziecka odrębną?.... a co z wielodzietnością????

a ten konkubent to nie rodzic???
~o~

Strona 3 z 6    [ Posty: 60 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x