zasiłek stały

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
~Mariola

zasiłek stały

Post autor: ~Mariola »

Proszę o podpowiedż, pobieram zasiłek stały w wys.456 zł. Jestem sama z dzieckiem, nie pobieram żadnych innych świadczeń. Od 15 listopada podjęłam pracę w zakładzie pracy chronionej i otrzymałam wynagrodzenie w wys.648 zł.(za pół miesiąca). Czy należy mi się jeszcze zasiłek stały, a jeśli tak to w jakiej wysokości? Dziękuję za odpowiedż.
~zz

Re: zasiłek stały

Post autor: ~zz »

jeżeli jesteś z dzieckiem to twoje kryterium dochodowe wynosi 912 zł, jeżeli masz zasiłek stały w wysokości 456 zł tzn, że masz jakiś dochód ( pewnie świadczenia na dziecko ). Ważne jest kiedy otrzymałaś to wynagrodzenie, jeżeli w listopadzie to stały powinien ulec zmianie już w grudniu, jeżeli w grudniu to stały ulega w styczniu. Co do wysokości stałego, to trudno powiedzieć, bo nie podajesz wysokości swoich dochodów, pozdrawiam
Ojciec76
Administrator
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
Kontakt:

Post autor: Ojciec76 »

Za pół miesiąca 648 zł- więc Twój dochód przekracza kryterium dochodowe- 456 zł- zasiłek stały powinien być uchylony
Solitudo cordis,
Solitudo animae
~Mariola

Post autor: ~Mariola »

Tak ale ten dochód jest na dwie osoby, na mnie ina uczącego się syna, innych dochodów nie mam.
ODPOWIEDZ