Zasiłek stały

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
Marysia.

Zasiłek stały

Post autor: Marysia. »

Mam takie oto pytanie, Pani składa o zasiłek stały jest z mężem w separacji ale dokumentu na to nie ma, ma dwoje dzieci nie zna adresu tych dzieci bo są dorosłe wyjechały, czy mogę na podstawie oświadczenia od niej nie występować o wywiady alimentacyjne :?: bo jak mam ustalić miejsce zamieszkania ich?
Gość

Re: Zasiłek stały

Post autor: Gość »

jeśli bardzo ci zależy miejsce zamieszkania możesz ustalić we współpracy z urzędem miasta/gminy czy Policją ;)
My w takich przypadkach nie szukamy rodziny, klient oświadcza że nie zna adresów bo nie ma kontaktów (pod rygorem odpowiedzialności karnej) i przyznajemy. Jeśli chodzi o separację, wymagamy od klienta by ten złożył dokumenty o separację a do tego czasu liczymy wspólne gospodarstwo, chyba że jest niebieska karta między parą, to przyjmujemy oświadczenie o prowadzeniu oddzielnego gosp dom
Marysia,

Post autor: Marysia, »

A reszta jak robi w innych ośrodkach :?: podzielicie się, czy wogle przyjmujecie takie oświadczenia od małżonków? że prowadzą odrębne gosp. domowe :?:
Wredna1

Post autor: Wredna1 »

A reszta pisze do warszawy do cyfryzacji i ustala adresy zobowiązanych do alimentacji. Nie bawimy się z policją czy urzędem miasta gdyż z warszawy mamy wszystko.
A gdzie jest małżonek??? szanowny???
Marysia.,

Post autor: Marysia., »

Jeśli klient pisze na oświadczeniu że nie zna adresów to po co mam pisać do Warszawy :?: Do żony czy męża jeśli zna adres to mam też wystąpić o alimentację :?:
ODPOWIEDZ