Zasiłek stały
Zasiłek stały
Mam takie oto pytanie, Pani składa o zasiłek stały jest z mężem w separacji ale dokumentu na to nie ma, ma dwoje dzieci nie zna adresu tych dzieci bo są dorosłe wyjechały, czy mogę na podstawie oświadczenia od niej nie występować o wywiady alimentacyjne
bo jak mam ustalić miejsce zamieszkania ich?

Re: Zasiłek stały
jeśli bardzo ci zależy miejsce zamieszkania możesz ustalić we współpracy z urzędem miasta/gminy czy Policją 
My w takich przypadkach nie szukamy rodziny, klient oświadcza że nie zna adresów bo nie ma kontaktów (pod rygorem odpowiedzialności karnej) i przyznajemy. Jeśli chodzi o separację, wymagamy od klienta by ten złożył dokumenty o separację a do tego czasu liczymy wspólne gospodarstwo, chyba że jest niebieska karta między parą, to przyjmujemy oświadczenie o prowadzeniu oddzielnego gosp dom

My w takich przypadkach nie szukamy rodziny, klient oświadcza że nie zna adresów bo nie ma kontaktów (pod rygorem odpowiedzialności karnej) i przyznajemy. Jeśli chodzi o separację, wymagamy od klienta by ten złożył dokumenty o separację a do tego czasu liczymy wspólne gospodarstwo, chyba że jest niebieska karta między parą, to przyjmujemy oświadczenie o prowadzeniu oddzielnego gosp dom
A reszta jak robi w innych ośrodkach
podzielicie się, czy wogle przyjmujecie takie oświadczenia od małżonków? że prowadzą odrębne gosp. domowe 

A reszta pisze do warszawy do cyfryzacji i ustala adresy zobowiązanych do alimentacji. Nie bawimy się z policją czy urzędem miasta gdyż z warszawy mamy wszystko.
A gdzie jest małżonek??? szanowny???
A gdzie jest małżonek??? szanowny???
Jeśli klient pisze na oświadczeniu że nie zna adresów to po co mam pisać do Warszawy
Do żony czy męża jeśli zna adres to mam też wystąpić o alimentację 

Oprócz Zasiłek stały - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
KS - sprawozd. CAS
Wywiad w niepublicznych dps
Osoba chora psychicznie opiekuje się matką
zasiłek stały dla sołtysa
dochód z pola a składki
łączenie dóch form pomocy w jednej deczyji
BŁAGAM O POMOC CZ.2
Zasiłek stały
zwrot nienależnie pobrane
jeszcze raz specjalista pilne