zasiłek stały dla studentki
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pomoc społeczna
- Kontakt:
zasiłek stały dla studentki
Mamy panią, która studiuje dziennie w innym mieście, poza naszą gminą. Posiada orzeczenie o umiarkowanym stopniu niepełnosprawności i oświadcza, że prowadzi jednoosobowe gospodarstwo domowe. Chciałaby się starać o pomoc w formie zasiłku stałego, czy możemy jej przyznać? Wcześniej studiowała i pracowała.
-
- Administrator
- Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pomoc społeczna
- Kontakt:
Re: zasiłek stały dla studentki
Na chwilę obecna nie ma ale twierdzi, że złożyła wniosekOjciec76 pisze:A stypendium z uczelni nie ma??
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ST/DM
- Kontakt:
Re: zasiłek stały dla studentki
Mieliśmy taki przypadek, nie przyznaliśmy zasiłku stałego. Uznaliśmy, że nie stanowi gospodarstwa jednoosobowego, nie jest w stanie utrzymać się sama z zasiłku pielęgnacyjnego (takowy miała). Ale też rodzice, dobrze sytuowani, nie wypierali się pomocy, a studentka w każdy weekend wracała do domu.
Odwołania nie było, więc nie wiem czy słusznie. Według mnie kierować się faktami w każdym indywidualnym przypadku, żeby nie skrzywdzić dziecka w potrzebie, któremu rodzice rzeczywiście nie pomagają.
Odwołania nie było, więc nie wiem czy słusznie. Według mnie kierować się faktami w każdym indywidualnym przypadku, żeby nie skrzywdzić dziecka w potrzebie, któremu rodzice rzeczywiście nie pomagają.
Oprócz zasiłek stały dla studentki - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Zasiłek stały w rodzinie
zasiłek stały - parametr
Przypomnienie o oprogramowaniu dla CUS i nie tylko
jak rozliczacie celówkę na opał?
Sprawozdania za 2023 r.
AOON - edycja 2024
podpisz petycję - wynagrodzenia
4050
Zmiana innych usług opiekuńczych na pozycje z ustawy
zasiłek stały
zasiłek stały
Terminy sprawozdań resortowych za 4 kwartał
Wywiady w Klubie Senior+
wszczecie postepowania
interwencja kryzysowa
Wzór decyzji na zasiłek stały (po zmianach)