zasiłek stały pobierana renta a składka zdrowotna

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
gops1

zasiłek stały pobierana renta a składka zdrowotna

Post autor: gops1 »

klient pobiera rentę w wysokości 400 zł (od której jest odprowadzana składka zdrowotna w wysokości 35 zł) ma umiarkowany stopień niepełnosprawności i ma pobierać w GOPS zasiłek stały, czy od zasiłku stałego należy odprowadzać składkę zdrowotną i czy zgłaszać ją w Płatniku do ZUS
ela 3

Re: zasiłek stały pobierana renta a składka zdrowotna

Post autor: ela 3 »

Jak renta to nie zasiłek stały
gops1

Post autor: gops1 »

pomyłka pobiera emeryturę a ja napisałam ze rentę
Karola_1
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Karola_1 »

jeżeli jest już składka zdrowotna odprowadzana to gops nie płaci
Ola II

Post autor: Ola II »

Myślę, że jeśli pobiera emeryturę to stały nie należy się
Karola_1
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Karola_1 »

w ustawie o pomocy społecznej pisze art 37 "W przypadku zbiegu uprawnień do zasiłku stałego i renty socjalnej, świadczenia pielęgnacyjnego, specjalnego zasiłku opiekuńczego, dodatku z tytułu samotnego wychowywania dziecka i utraty prawa do zasiłku dla bezrobotnych na skutek upływu ustawowego okresu jego pobierania lub zasiłku dla opiekuna, zasiłek stały nie przysługuje"

my też wypłacamy zasiłek stały równocześnie z emeryturą, pytaliśmy na szkoleniach i można

od momentu wejścia pl do uni europejskiej są możliwe emerytury i renty niższe od kryteriów dochodowych dlatego też my możemy dopłacić do kryterium zasiłkiem stałym
Agniecha2

Post autor: Agniecha2 »

Można płacić stały przy emeryturze czy rencie inwalidzkiej, pod warunkiem że świadczenie klienta nie przekracza kryterium dochodowego na niego
ODPOWIEDZ