zasiłek stały prosze o pomoc!! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 31 sty 2014, 13:01

ażeby mieć rentę z KRUS to dopiero trzeba na ich komisji otrzymać całkowitą niezdolność do pracy. A czy otrzyma taki stopień niepełnosprawności nie byłbym pewny. Jednak Orzekanie w Zespoł ds. Orzekania..... a orzekanie przez lekarza orzecznika ZUS lub KRUS to często dwa różne światy. Jak ma orzeczony stopień umiarkowany i puszczają ją dochody to należy się stały zasiłek i tyle. A między czasie może ubiegać się o rentę z KRUS
~ja

Napisano: 31 sty 2014, 13:27

Do \"~ja\" tak właśnie myślałam, ale może nie do końca jasno się wyraziłam. Piszesz że są róznice w orzecznictwie, wiem o tym ale trzeba próbować.
~~inka

Napisano: 31 sty 2014, 14:01

Ja w takim przypadku zawsze wysyłam na komisje z KRUS-u. Dopiero gdy tam nie przyznają renty, tom płacę zasiłek stały. Nic nie piszesz o ilości ha .
~alina

Napisano: 31 sty 2014, 14:23

Alina, Ola,Alina działacie na szkodę ludzi. Nie znacie przepisów prawa. Zachowujecie się jak dyktatorzy. Za coś takiego zwolnienie dyscyplinarne. Wygląda na to, że jeszcze nie trafiła kosa na kamień.
~kt

Napisano: 31 sty 2014, 16:29

Dlaczego tak sądzisz- strona ma wykorzystać najpierw własne możliwości i zasoby a dopiero potem korzystać z pomocy społecznej.
~alina

Napisano: 31 sty 2014, 16:42

Oczywiście, że można zasugerować klientce, ażeby starała się o rentę, emeryturę w KRUS natomiast nie można odmówić jej przyznania zasiłku stałego argumentując że powinna starać się o świadczenie w KRUS
~ja

Napisano: 01 lut 2014, 1:45

Jeżel opłaca swoje składki to z czego, to jest jej dochód. pomniejszyć i wypłacić zasiłek stały. Rozeznać sytuację materialną wraz z jej rodziną-alimentacja, lub renta z pracy na roli. Tak myślę. Jak ja mam wątpliwości - to idę do prawnika MOPS.
~Mek

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x