zasiłek szkolny

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
ilona79
Praktykant
Zajmuję się: przyznawaniem stypendiów oraz zasiłków szkolnych oraz PS
Kontakt:

zasiłek szkolny

Post autor: ilona79 »

Witam,
mam pytanie dzis złozyła pani o zasiłek szkolny poniewaz dziecko otrzymało stopień niepełnosprawnośc punk 7 i 8 na tak, pani zrezygnowała z pracy obecnie stara sie o świadczenie pielegnacyjne, ma przyzmnany zasiłek pielegnacyjny na to dziecko ojcie pracuje czy mozna przyznac zasiłek szkolny czy odmówic jesli odmowa to na jekiej podstawie
InspektorOPS
Stażysta
Zajmuję się: już chyba wszystkim ;)
Kontakt:

Re: zasiłek szkolny

Post autor: InspektorOPS »

ilona79 pisze: 24 cze 2021, 15:29 Witam,
mam pytanie dzis złozyła pani o zasiłek szkolny poniewaz dziecko otrzymało stopień niepełnosprawnośc punk 7 i 8 na tak, pani zrezygnowała z pracy obecnie stara sie o świadczenie pielegnacyjne, ma przyzmnany zasiłek pielegnacyjny na to dziecko ojcie pracuje czy mozna przyznac zasiłek szkolny czy odmówic jesli odmowa to na jekiej podstawie
Nie wiem czy niepełnosprawność można traktować jako zdarzenie losowe. Zasiłek szkolny ma charakter uznaniowy, więc przyznanie go musi mieć "porządne" uzasadnienie. Osobiście bym raczej odmówiła
ODPOWIEDZ