Okres świadczeniowy od 1 października do 30 września i tak wydaje się decyzję. Po prostu nie wierzę w to co czytam wyżej. Można być nowym w pracy ale chyba wypadałoby przeczytać ustawę.
niektórzy dziwią się, że nikt nie odpisuje na ich posty......własnie dlatego, samej mi czasami ręce opadają, bo skoro ktoś nie ma czasu żeby dokładnie przeczytać ustawę to dlaczego ja mam tracić czas na udzielanie wyjaśnień .
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej" Stanisław Lem
Jestem nowa, ale jedną z odpowiedzi wzięłam za żart.
W moim przypadku: mam decyzję wydaną do 31 sierpnia dziewczynie, która w ubiegłym roku ukończyła 18 lat, a ten rok szkolny był ostatnią klasą gimnazjum. Dodam, że moja poprzedniczka, która wydała tę decyzję była bardzo doświadczona w tym temacie i wierzę, że zrobiła to prawidłowo.
Moje pytanie brzmiało: Czy jeśli dziewczyna doniesie we wrześniu zaświadczenie z następnej szkoły, biorę dochody za 2014 i wydaję decyzję na wrzesień i dochody za 2015 i robię decyzję na nowy okres?
nieee, teraz żeby dostała za wrzesień musi złozyć wniosek + zaświadczenie ze szkoły ze jest uczniem w roku szkolnym 2016/2017. Drugi wniosek (dochody jestes zobowiazana sama pozyskać z emp@tii)strona składa tylko oswiadczenie o dochodach nieopodatkowanych za 2015 r. żeby mieć swiadczenia od 01-10-2016 do 30-09-2017
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej" Stanisław Lem