Zaświadczenie "Czyste powietrze" - Świadczenia rodzinne

Strona 16 z 89    [ Posty: 882 ]

Napisano: 08 gru 2020, 21:29

inkaa pisze:
04 gru 2020, 9:57
Czy jest ktoś z was kto nie ma jeszcze programu żeby wprowadzić wniosek o wydania zaświadczenia? Dostałam wniosek o żądanie wydania zaświadczenia. Czy mogę wystąpić pisemnie do ZUS US i ewentualnie przedłużyć postępowanie do wydania zaświadczenia zanim w/w organy odpiszą?? Nie mam możliwości pobrania PESELU i innych danych. Ma ktoś taką sytuację??
Miałam podobny problem. Wniosek o wydanie zaświadczenia otrzymałam z Urzędu Gminy 7.12.2020 (wpłynął 3.12.2020). Przesłałam wczoraj wniosek do Sygnity o licencję i dziś przesłali mi już kody licencyjne
Kalka
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 15:39
Zajmuję się:

Napisano: 10 gru 2020, 10:24

Witam, mam taki problem. Mianowicie Pani ma emeryturę a z ZUS nie mogę pobrać składki zdrowotnej. Czy jest coś takiego jak przedłużenie terminu? Bo ZUS nie zdąży mi odpowiedzieć.
marbar
Praktykant
Od: 20 kwie 2020, 12:53
Zajmuję się: ŚW, ŚR, FA, ST, DM, CP

Napisano: 11 gru 2020, 10:54

marbar pisze:Witam, mam taki problem. Mianowicie Pani ma emeryturę a z ZUS nie mogę pobrać składki zdrowotnej. Czy jest coś takiego jak przedłużenie terminu? Bo ZUS nie zdąży mi odpowiedzieć.

Tak, przedłużenie terminu z art. 36 w zw. z art. 35 kpa.
Gopsiara6
Stażysta
Od: 14 paź 2020, 12:07
Zajmuję się: ŚR/FA/CP

Napisano: 11 gru 2020, 11:17

Mam pytanie odnośnie dochodu z najmu prywatnego rozlicznego ryczałtem.
Czy do jego udokumentowania, strona powinna dostarczyć zaświadczenie z US czy udokumentować w inny sposób? Nie ma działalności gospodarczej z tym związanej.
zielonypłatek
Referent
Od: 24 mar 2017, 15:15
Zajmuję się: SR

Napisano: 11 gru 2020, 12:54

A jak wystawiacie zaświadczenie jeżeli ktoś ma dochody tylko z zagranicy, bo tam mieszka i pracuje, ale nie rozlicza się w Polsce. Czy wpisze jako dochody nieopodatkowane i musi to potwierdzić dokumentem?
ops-m
Stażysta
Od: 19 maja 2014, 10:08
Zajmuję się:

Napisano: 14 gru 2020, 9:56

czy mozna wydac kolejne zaswiadczenie "cz.p." jezeli ktos stwierdzil po otrzymaniu zasiwadczenia ze podal zle sklad gospodarstwa domowego we wniosku (nawet napisal oswiadczenie pod kk potwierdzajace sklad we wniosku podany jako prawidlowy) a teraz chce to zmienic i zlozyc nowy wniosek.
teraz chce zlozyc o nowe zaswiadczenie?? czy mozna wydac i czy cos o poprzednim trzeba pisac???
maggi_24
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 22 maja 2009, 13:36
Zajmuję się:

Napisano: 14 gru 2020, 10:26

@zielonypłatek, jeśli rozliczyła się na podstawie przepisów o zryczałtowanym podatku dochodowym (ryczałt) - to bez względu na to, czy prowadzi działalność gospodarczą, czy nie - musi dostarczyć zaświadczenie z US.

@ops-m, zaświadczenie wydajesz tylko osobom zamieszkującym na terenie Twojej gminy.

@maggi_24, składa nowy wniosek, wpisuje inny skład rodziny i wydajesz nowe zaświadczenie. Skład rodziny może przecież się zmienić. Starego zaświadczenia nie dotykasz.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 14 gru 2020, 11:37

witam, a ja mam pytanie trochę z innej beczki, otóż koleżanka, która się tym zajmuje wspomniała mi o "unikatowym numerze" czym jest ten numer? domniemam, że jest to numer, który winien się znaleźć w jednolitym wykazie akt, my takowy mamy, to czy drogą dedukcji pisać do archiwum o rozszerzenie? to sprawa tyczy się świadczeń rodzinnych, i czy wobec tego "podpiąć" to pod świadczenia rodzinne?
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 15 gru 2020, 10:29

Jaki numer nadajecie na zaświadczeniach? Gdzie można ująć to w JRWA?
izzka
Stażysta
Od: 10 kwie 2017, 11:26
Zajmuję się: ŚR i DM

Napisano: 15 gru 2020, 11:47

izzka pisze:
15 gru 2020, 10:29
Jaki numer nadajecie na zaświadczeniach? Gdzie można ująć to w JRWA?
kontaktowałem się w tej sprawie do archiwum państwowego, zapytali mnie gdzie chcę to zamieścić, jako, że to zadanie wykonuje dział świadczeń rodzinnych to dodałem kolejny numer który mamy w JRWA, mi powiedziano, że jak najbardziej może to być w tym miejscu, póki co wysłałem mailem projekt zarządzenia Kierownika i czekam na odpowiedź
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Strona 16 z 89    [ Posty: 882 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x