Mam pytanie. Dostałam dwa zaświadczenia lekarskie jedno od neurologa ze stycznia z informacją iż wnioskodawca ma mózgowe porażenie dziecięce i niedowład piramidowy a drugie z lutego od rodzinnego że ma dysfunkcje obu kończyn górnych i jednej dolnej. Czy w takim przypadku uwzględnić te zaświadczenia czy wołać od neurologa żeby potwierdził dysfunkcje obu kończyn górnych? Orzeczenie wydane na stałe, osoba dorosła, symbole na orzeczeniu 10-N, 05-R i 06-E. Pisałam do PFRON ale jeszcze nie mam odpowiedzi a muszę zrobić weryfikację formalną. Miał ktoś podobny przypadek?
Kierunki działań oraz warunki brzegowe obowiązujące realizatorów
pilotażowego programu „Aktywny samorząd” w 2021 roku
26. Szczegółowe zasady dotyczące weryfikacji formalnej wniosków:
1) opinia eksperta Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych wydana
do wniosku złożonego w 2020 roku, zachowuje ważność dla weryfikacji formalnej wniosku złożonego w 2020 roku lub w 2021 roku – do dnia 31 grudnia 2021 roku; 2) zaświadczenie lekarskie złożone przez wnioskodawcę do wniosku w 2020 roku, zachowuje ważność dla weryfikacji formalnej wniosku złożonego w 2020 roku lub w 2021 roku - do dnia 31 grudnia 2021 roku;