zwiększenie dodatku-Moduł II - Aktywny Samorząd

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 08 mar 2021, 14:34

Zaczyna się :)
Student zaznacza we wniosku, że nauka odbywa się za pośrednictwem internetu i nie ponosi kosztów z tytułu pobierania nauki poza miejscem zamieszkania, ale ubiega się o zwiększenie dodatku o dwa 500 zł z tytułu ponoszenia kosztów i z tytułu nauki w formie zdalnej.
O co powinnam wezwać? Jak zweryfikować?
gosia1982
Stażysta
Od: 16 cze 2020, 14:50
Zajmuję się: świadczenia

Napisano: 09 mar 2021, 10:14

Dodatek z tytułu nauki w formie zdalnej się należy każdej osobie która o to wnioskuje, gdzieś widziałem interpretację PFRON a drugi dodatek z tytułu pobierania nauki poza miejscem zamieszkania myślę że przydałoby się wyjaśnienie, ale miałem kiedyś podobną sprawę i student wyjaśniał, że pomimo nauki za pośrednictwem internetu musi i tak czasami jeździć na uczelnię.
roberto44
Stażysta
Od: 06 mar 2020, 14:38
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 15 mar 2021, 10:23

ale bierzecie jakieś oświadczenia od studentów jakie ponosi koszty i z czym związane?
gosia1982
Stażysta

Napisano: 15 mar 2021, 11:03

Niektóre osoby pomimo nauki zdalnej siedzą w akademikach czyli pobierają naukę poza miejscem zamieszkania, poza tym niektórzy mają zajęcia hybrydowe, więc mogą się ubiegać o dodatek za naukę poza miejscem zamieszkania. Wcześniej do rozliczenia dodatku brałam oświadczenie, że wydali te środki jedynie na pokrycie kosztów kształcenia a według rozdz. VII pkt.2 dodatek na pokrycie kosztów kształcenia nie podlega rozliczeniu dlatego nie muszą się tłumaczyć na co wydali.
malaala85
Praktykant
Od: 28 cze 2018, 11:24
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 15 mar 2021, 11:14

tylko czy brać jakieś dokumenty lub oświadczenia to potwierdzające? mam wnioski (studia podyplomowe niestacjonarne), gdzie osoba zaznacza we wniosku, że ponosi koszty nauki poza miejscem zamieszkania (bo - jak dowiedziałam się przez telefon od tego studenta - "może" pojedzie na uczelnię na egzamin końcowy) i ubiega się o zwiększenie dodatku na ten cel i w związku z pandemią (tu mam potwierdzenie z uczelni, że nauka była zdalna przez pandemię)
gosia1982
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x