zaświadczenie lekarskie AS B1 - Aktywny Samorząd

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 09 wrz 2016, 13:24

PCPR-T pisze:Na naszym piętrze znajduje się Powiatowy Zespół ds Orzekania o Niepełnosprawności, nasza dyr jest też przewodniczącą zespołu, więc, jak mi potrzebny ekspert, to biorę specjalistę z orzekania, podpisujemy z nim umowę i płacimy z obsługi.
Ciekawa macie sytuację, dyr. PCPR jest przewodniczącą Zespołu? :shock:
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 07 wrz 2016, 13:16
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2016, 13:28

u nas też umowa o dzieło i również pieniążki za tą "przyjemność" z obsługi.
Co do Tego mojego wnioskodawcy to najgorsze jest to że wnioskuje o zestaw komputerowy na kwotę 9126 zł, po dostarczeniu specyfikacji okazało się że jest w nim stacjonarny "komputer" ale o takich parametrach jakich potrzebuje dobry informatyk (zaznaczam że wnioskodawca nim nie jest) albo gracz gier komputerowych jak to określił nasz informatyk aaa najlepsze że wnioskuje w ramach tego zestawu o dwa monitory 27 cali i nic co miało by związek z jego dysfunkcją
ewaaa

Napisano: 09 wrz 2016, 13:36

Czy dobrze rozumiem, że to chodzi o osobę z dysfunkcją narządu wzroku?
PFRON zaleca ze monitory tylko 21 - do 24 cali
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 09 wrz 2016, 13:56

Mixi pisze:Czy dobrze rozumiem, że to chodzi o osobę z dysfunkcją narządu wzroku?
Tak osoba z dysfunkcją narządu wzroku stopień znaczny też o tym czytałam właśnie, postanowiłam że napiszę w poniedziałek do PFRONu na skrzynkę zapytanie a ponadto wystosuję pismo do Wnioskodawcy niech uzasadni swój i udokumentuje swój wybór, zaświadczenie od pracodawcy (telepracownik) że taki sprzęt jest mu niezbędny itp. ale nadal nie widzę tu faktu że taki sprzęt ma mu ograniczyć skutki niepełnosprawności.
ewaaa

Napisano: 09 wrz 2016, 14:00

Mixi pisze:Czy dobrze rozumiem, że to chodzi o osobę z dysfunkcją narządu wzroku?
Zalecają, ale chyba nie zabraniają. W wyjaśnieniach było napisane, że większe ekrany mogą nie zapewnić odpowiedniego komfortu pracy z powodu trudności ogarnięcia całości ich obszaru z bliskiej odległości. Zalecają mniejsze, ponieważ w sprzęcie komputerowym jest funkcja powiększania.
PCPR-T

Napisano: 09 wrz 2016, 14:07

nie zabraniają, ale zalecają - z naszej strony dawać dof. do monitorów powyżej 24 cali jest zatem ryzykowne, no chyba że wnioskodawca potrafiłby solidnie uzasadnić taka potrzebę w odniesieniu do jego schorzenia i potrzeb do jakich będzie sprzęt wykorzystywał
Mixi
Awatar użytkownika
Stażysta
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x