Klientka złożyła wniosek na dożywianie dziecka w szkole . Dołączyła zaświadczenie o wynagrodzeniu w którym nie są odjęte zgodnie z ustawą koszty uzyskania przychodu. Zadzwoniłam do pracodawcy i powiedział że nie będzie odliczał, bo on się pod tym nie podpisze, a nie będzie robił tak jak nam mówi ustawa. Nie chce robić Pani pod górkę, najchętniej sama bym odliczyła te 250 zł zł kosztu uzyskania dochodu. Jednakże szefowa każe wysyłać pisma z drukiem zaświadczenia i w razie gdy nie będzie prawidłowo wyliczone odmowa. Dodam czy ja odliczę te 250 zł czy nie dochód rodziny nie przekracza kryterium. Proszę o poradę.
A pracodawca nie może po prostu na zaświadczeniu o wysokości dochodu wskazać poszczególne elementy składające się na przychód pracownika z tytułu wynagrodzenia za pracę, w tym kwotę tych kosztów uzyskania przychodu, tak aby możliwe było odliczenie tej kwoty od przychodu? Nie musi go odejmować, byle wykazał jako element składowy, może nawet dopisać ręcznie, że 250/300.
Zauważyłem, że pracownicy socjalni sami to często odejmują. Pracodawcy na ogół nie chcą wystawiać zaświadczeń zgodnie z ustawą, bo to dla nich błędne wyliczenia.
No to odliczasz zgodnie z ustawą. Jak wyobrażasz sobie odmowę decyzji, bo pracodawca wystawił niejednoznaczne zaświadczenie? Strzał w kolano, SKO uwali bez problemu. To już lepiej samemu odliczyć jak to robią w wielu ops.
Ustalając dochód na potrzeby świadczeń z pomocy społecznej należy miesięczny przychód z tytułu zatrudnienia pomniejszyć o koszty uzyskania przychodu, bowiem tak stanowi w brzmieniu obowiązującym od 30.05.2021 r., art. 8 ust. 3 pkt 1