zaświadczenie o niekaralności
zaświadczenie o niekaralności
mam pytanko czy w waszych placówkach przy zatrudnianiu wymagane jest oświadczenie o niekaralności ??
Re: zaświadczenie o niekaralności
Musi być gdyż pracownik samorządowy nie może być karany. Więc pracodawca chce to jakoś sprawdzić.
Ustawa o wsparciu rodziny nie precyzuje czy ma być to zaświafdczenie z centralnego rejestru czy może być to forma oświadczenia pracownika.
oświadczenie to cudowna rzecz
a zaświadczenie kosztuje... 

Mam może głupie pytanie, ale nie wiem - kto wydaje takie zaświadczenie, gdzie należy się po takie zwrócić? Napiszcie mi proszę
Zaświadczenie możesz uzyskać w sądzie. Składasz wniosek płacisz 50 złotych i masz.
u mnie w pracy rowniez poinformowano nas o takowym zaswiadczeniu - dl a wszystkich juz pracujacych, oczywiscie na nasz koszt
Ustawa nie określa dla kogo obowiązkowe jest zaświadczenie. Czy dla wszystkich czy dla nowo przyjetych do pracy? Wyobrażam sobie soytuację kiedy okazuje się, że nauczycile dyplomowany nie realizuje obowiązku alimentacyjnego i mamy go zwolnić z pracy. Niegodność przepisów jest katastrofalna. KN nie przewiduje takiego trybu. Bajeczka.
Zgodnie z art. 26 Kraty nauczyciela, stosunek pracy nauczyciela wygasa z mocy prawa, między innymi w razie:
- prawomocnego skazania na karę pozbawienia praw publicznych albo prawa wykonywania zawodu lub utraty pełnej zdolności do czynności prawnych;
- prawomocnego skazania za przestępstwo popełnione umyślnie;
Wygaśnięcie stosunku pracy stwierdza dyrektor szkoły, a w stosunku do dyrektora szkoły - organ prowadzący szkołę.
Z nauczycielem, który był karany za przestępstwo popełnione umyślnie nie może zostać nawiązany stosunek pracy
- prawomocnego skazania na karę pozbawienia praw publicznych albo prawa wykonywania zawodu lub utraty pełnej zdolności do czynności prawnych;
- prawomocnego skazania za przestępstwo popełnione umyślnie;
Wygaśnięcie stosunku pracy stwierdza dyrektor szkoły, a w stosunku do dyrektora szkoły - organ prowadzący szkołę.
Z nauczycielem, który był karany za przestępstwo popełnione umyślnie nie może zostać nawiązany stosunek pracy
Oprócz zaświadczenie o niekaralności - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
kwalifikacje opiekunki dziecięcej
udostępnianie dokumentów byłych wychowanków
DODATEK SOCJALNY
Wesprzyjcie mnie!
dzieci biologiczne w rdd
dla kogo nowa dokumentacja
rdd , ale troche inne
rodzina zastępcza
Pan Marek Michalak RPD
???
procedury- placówki
adopcja ze wskazaniem
ZNP zabiega o świadczenia
Czy są rodziny zastępcze dla 12 - latków?
Świetlica Środowiskowa
urlopy:)