Zaświadczenie o wyegzekwowanych alimentach
- Różaa
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Zaświadczenie o wyegzekwowanych alimentach
Babeczka pobiera u nas FA od 1-1-2015. Otrzymała 200 zł od komornika w październiku 10-10-2015 - takie przyniosła mi dzisiaj zaświadczenie o wyegzekwowanych świadczeniach i zaś. o bezskutecznej egzekucji. Po rozmowie z komornikiem okazało się, że on nie posiadając jeszcze decyzji na nowy okres zasiłkowy przesłał jej alimenty (dec. z 20-10-2015)Co mam zrobić? Złożyła mi dziś wniosek na kolejny okres zasiłkowy? Dopisać to w dochodach nieopodatkowanych?
Re: Zaświadczenie o wyegzekwowanych alimentach
Oczywiście. Oraz sprawdzić czy przyjęła kasę po doręczeniu jej decyzji o FA i jeżeli tak to rypnij NP
- Różaa
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Sprawdziłam bo przyniosła mi potwierdzenie przelewu od komornika i jest ta sama data którą podał mi komornik przez tel. - oczywiście komorniczka zbulwersowana bo przecież ona decyzje o przyznaniu fa otrzymała końcem października i nie miała prawa wiedzieć czy będzie kobieta składac czy nie - więc jej wysłała
Niestety takie sprawy z komornikami będą się zdarzac. Ze względu na zmiane ustawy. Cóz.....ale wierzycielka wie ,że świadczenia zostały jej przyznane. Wie z momentem doręczenia jej decyzji. Skoro wie to nie mogła tych pieniedzy przyjąc. Jeżeli babka wiedział,że ma przyznane FA i mimo tego wzięła kase od komornika to rypac NP.
- Różaa
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ok to podeślij mi podstawę prawną , że otrzymała kase jeszcze przed złożeniem wniosku na FA w zeszłym roku...i jakiś wzór na NP - będę ci niezmiernie wdzięczna 

Oprócz Zaświadczenie o wyegzekwowanych alimentach - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
pomocy elemr
utrata na dzień złożenia wniosku
??? dłuznik
zobowiązania wobec Skarbu Państwa
osoba uprawniona sama na siebie
przyznajecie FA na wrzesień 2017 "pod warunkiem"?
wniosek do prokuratury
sprawozdanie kwartalne a nienależnie pobrane
WZOR WNIOSKU O PRZYLACZENIE DO EGZEKUCJI
do mgmg
podwyżka alimentów
pomózvi w wyliczeniu dochodu
stan należności w sprawozdaniu
alimenty na pełnoletnie dziecko
zwroty od dłuznika
do Pana Tomka z SYGNITY