zwroty od dłuznika
zwroty od dłuznika
jak dostajecie zwroty od komorników to na jakie okresy zasiłkowe wprowadzacie na ten obecny czy od najstarszych zaczynacie.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zwroty od dłuznika
ja zaliczam na najstarszy okres
Jezeli płacę FA to na aktualny, jeżeli sprawa "stara" to na najstarsze FA.
Właśnie ja tez na aktualny jak wypłacam. jak robicie z odsetkami bo teraz najpierw zaliuczamy na odsetki a potem na kapitał i czy proporcjonalnie na odsetki dajecie z kazdych okresów zasiłkowych czy najpierw jeden okres spłacacie do końca i potem nastepny czy najpierw tylko odsetki ze wszystkich okresów a potem kapitał
Uważam, że najpierw na odsetki od całości zadłużenia, a nie okresami świadczeniowymi - mamy stosować art 1026 KPC.
Zastanawia mnie, czemu rozliczacie czasem na nowy okres świadczeniowy? Nigdzie nie ma takiego zapisu, że jak wierzycielka ma wypłacany fundusz, to rozliczać na nowy okres. Skąd taka teoria? Może ja coś źle robię?
Zastanawia mnie, czemu rozliczacie czasem na nowy okres świadczeniowy? Nigdzie nie ma takiego zapisu, że jak wierzycielka ma wypłacany fundusz, to rozliczać na nowy okres. Skąd taka teoria? Może ja coś źle robię?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W pierwszej kolejności najstarszy FA (najpierw odsetki, potem 60/40). Gdy spłaci cały FA, wtedy ZA.
"Przeciwności losu uczą mądrości, powodzenie ją odbiera"
Ale fa od całości zadłużenia, prawda? Najpierw odsetki od całosci zadłużenia (np z kilku okresów świadczeniowych) a potem dopiero należność głowna.
Podobno program SYGNITY jest dostosowany do takiego liczenia, ZETO KOSZALIN niestety, nie bardzo. Prawda to?
Podobno program SYGNITY jest dostosowany do takiego liczenia, ZETO KOSZALIN niestety, nie bardzo. Prawda to?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Oprócz zwroty od dłuznika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
sprawozdanie kwartalne a nienależnie pobrane
Zaświadczenie o wyegzekwowanych alimentach
WZOR WNIOSKU O PRZYLACZENIE DO EGZEKUCJI
do mgmg
podwyżka alimentów
pomózvi w wyliczeniu dochodu
stan należności w sprawozdaniu
alimenty na pełnoletnie dziecko
do Pana Tomka z SYGNITY
sygnity-żądanie zwrotu
1 h / sygnity
Proszę o wzór wniosku o przyłączenie, plisssssss