Zaświadczenie o wynagrodzeniu - Kadry

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 03 wrz 2014, 11:31

Jak to jest z wystawianiem zaświadczenia o zatrudnieniu i wynagrodzeniu? Konkretnie chodzi mi o taki przypadek: osoba wynagrodzenie za sierpień otrzyma 10 września. Kiedy mogę wystawić zaświadczenie o wynagrodzeniu za miesiąc sierpień? czy muszę czekać do dnia wypłaty i dopiero wystawić czy od 1 września ? I na podstawie jakich przepisów?
BSZ

Napisano: 03 wrz 2014, 14:21

Pomoże ktoś?
BSZ

Napisano: 04 wrz 2014, 7:57

Chyba masz angaż i wiesz jakie ma m-czne wynagrodzenie.
ircia

Napisano: 04 wrz 2014, 10:45

ircia pisze:Chyba masz angaż i wiesz jakie ma m-czne wynagrodzenie.
A podstawą wystawienia zaświadczenia o dochodach nie jest lista płac???????? Trochę dziwne mi się wydaje to aby wystawiać zaświadczenie na pdst. angażu.
BSZ

Napisano: 04 wrz 2014, 11:47

A co innego jest na liście niż dane z angażu . Jak nie masz listy jeszcze zrobionej to co nie wydasz zaświadczenia? Zresztą wynagrodzenie jest z reguły stałe . Zmienne składniki występują sporadycznie więc uważam, że dla chcącego nie ma nic trudnego :)
ircia

Napisano: 05 wrz 2014, 9:05

ircia pisze:A co innego jest na liście niż dane z angażu . Jak nie masz listy jeszcze zrobionej to co nie wydasz zaświadczenia? Zresztą wynagrodzenie jest z reguły stałe . Zmienne składniki występują sporadycznie więc uważam, że dla chcącego nie ma nic trudnego :)

Do tej pory nie miałam z tym problemu... Ale moje wątpliwości powstały z momentem gdy zmarł nam pracownik na kilka dni przed wypłatą wynagrodzenia... Jego konkubina starała się gdzieś o świadczenie (gdy nasz pracownik jeszcze żył)i przedłożyła dochody za zeszły miesiąc ( w tym to zaświadczenie które ja wystawiłam). Przedstawiła dochody naszego pracownika których jeszcze nie otrzymał ( bo wystawiłam zaświadczenie przed wypłatą) i niestety on zmarł. Przedstawiła dochody których w ogóle nie otrzymali.... I co w takim przypadku? Czy wystawianie zaświadczeń przed dniem wypłaty nie jest potwierdzaniem nieprawdy???
BSZ

Napisano: 05 wrz 2014, 10:09

BSZ napisał "Czy wystawianie zaświadczeń przed dniem wypłaty nie jest potwierdzaniem nieprawdy???"
Jest poświadczeniem nieprawdy.
Denis

Napisano: 05 wrz 2014, 11:07

nie otrzymał ale przepracował m-c i należy się wypłata - w tym przypadku spadkobiercy . Uważam, że nie poświadczyłaś żadnej nieprawdy . Zaświadczenie wydałaś jak pracownik żył.
ircia

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x