zaświadczenie z US a ilość m-cy - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 02 maja 2016, 11:03

Witam :)
Mam zaświadczenie z US o dochodzie wspólnie małżonków, oraz z ZUSu z których wynika że on płaciła składki zdrowotne przez 7 m-cy a on 11 m-cy.
Czyli muszę dochody porozdzielać (wysłać zapytanie na ePodatki) oraz wpisac każdemu z osobna dochód podzielony przez ilość m-cy w których były odprowadzane składki? czy mam jeszcze dodatkowo z UP ściągać?
siwa

Napisano: 02 maja 2016, 11:08

a skąd masz to zaświadczenie ? chyba nie z Emp@tii bo ona ładnie rozdziela dochody
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2016, 12:01

Zaświadczenie z Urzedu Skarbowego przyniesione przez wnioskodawców
siwa

Napisano: 02 maja 2016, 12:06

pobierz z Emp@tii to trwa parę sekund .... zaświadczenia już nie obowiązują
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2016, 12:45

Czyli nawet jak miałam od kogoś takie zaświadczenie to i tak wysyłam na emp@tię?
siwa

Napisano: 02 maja 2016, 15:47

siwa pisze:Czyli nawet jak miałam od kogoś takie zaświadczenie to i tak wysyłam na emp@tię?
Normalnie nie sprawdzasz drugi raz jak masz zaświadczenia na papierze, ale jak masz taką sytuację gdzie musisz rozdzielić te dochody ze względu na uzysk lub utratę to sprawdź w epodatki i będziesz mieć wszystko jasno wyodrębnione.
Gość

Napisano: 02 maja 2016, 18:07

nie wiem czy pamiętacie czasy jak wchodził obowiązek zaświadczeń lekarskich do becika ?
w okresie przejściowym przyjmowaliśmy wszystkie .. tzn. na każdym dowolnym druku; potem była zaświadczenie lekarskie a teraz mamy lekarskie lub wystawione przez położną .... i na dzień dzisiejszy wymagamy li tylko tego ostatniego bo tak wynika z przepisów ....
i pytanie moje teraz na podstawie jakich przepisów przyjmujecie zaświadczenie z US o dochodach ????? tego zaświadczenie już nie ma, nie obowiązuje już .... rozporządzenie, z którego wynikał wzór tego zaświadczenia straciło moc ...
dodatkowo pozyskanie dochodów z Emp@tii trwa parę sekund :D :D
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2016, 20:27

słuchajcie a mam pytanie, pozyskalam dochody z empatii, we wniosku zaznaczono nie nastapila utrata, nie nastapilo uzyskanie, jednak z weryfikacji w Zusie wychodzi ze pracowali ok 5 miesiecy, czyw tej sytuacji wezwac do wyjasnienia czy poprostu rozbic na te miesiace co pracowali?
pagap
Stażysta
Od: 02 maja 2016, 20:23
Zajmuję się:

Napisano: 03 maja 2016, 19:34

proszę o odpowiedź, nikt nie wie?
pagap
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 04 maja 2016, 20:36

pagap pisze:słuchajcie a mam pytanie, pozyskalam dochody z empatii, we wniosku zaznaczono nie nastapila utrata, nie nastapilo uzyskanie, jednak z weryfikacji w Zusie wychodzi ze pracowali ok 5 miesiecy, czyw tej sytuacji wezwac do wyjasnienia czy poprostu rozbic na te miesiace co pracowali?

???
pagap
Stażysta
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x