zaświadczenie ze szkoły - Stypendia

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 23 sie 2016, 8:39

jak jest u was czy bierzecie od wnioskodawców zaświadczenie ze szkoły od uczniów szkół podstawowych?
ala89

Napisano: 23 sie 2016, 8:58

bierzemy, druk dołączony do wniosku, szkoła potwierdza.
gość35

Napisano: 23 sie 2016, 10:04

A na jakiej podstawie?
Byłam na szkoleniu i powiedziano, że nie możemy żądać takich dokumentów. W ustawie jest napisane jakie dokumenty powinni dostarczyć do wniosku.
ekaa

Napisano: 23 sie 2016, 11:12

Ja nie żądam zaświadczeń ze szkół. Po naborze wniosków wysyłam pisma do szkół o potwierdzenie czy dany uczeń/uczniowie chodzą do szkoły
Lucille

Napisano: 23 sie 2016, 11:16

Lucille pisze:Ja nie żądam zaświadczeń ze szkół. Po naborze wniosków wysyłam pisma do szkół o potwierdzenie czy dany uczeń/uczniowie chodzą do szkoły
a ile wniosków na rok szkol. macie , jeśli wolno spytać ?
gość 35

Napisano: 24 sie 2016, 8:37

Wniosków mamy ok 200
Lucille

Napisano: 24 sie 2016, 11:07

ja mam wniosków 400
nigdy nie żądałam zaświadczeń (również trzymam się tego,że nie ma podstaw,żeby żądać)
do tej pory miałam we wniosku rubrykę "poświadczenie szkoły",ale w tym roku z niej zrezygnowałam (złożenie wniosku ma być proste)
uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych jestem w stanie sprawdzić sobie sama (stypendia są w urzędzie,więc jesteśmy organem prowadzącym dla ww. szkół)
od uczniów szkół ponadgimnazjalnych wezmę ksero zaświadczenia, które petent i tak będzie załatwiał do rodzinnego
xyz@

Napisano: 25 sie 2016, 9:14

xyz@ pisze:ja mam wniosków 400
nigdy nie żądałam zaświadczeń (również trzymam się tego,że nie ma podstaw,żeby żądać)
do tej pory miałam we wniosku rubrykę "poświadczenie szkoły",ale w tym roku z niej zrezygnowałam (złożenie wniosku ma być proste)
uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych jestem w stanie sprawdzić sobie sama (stypendia są w urzędzie,więc jesteśmy organem prowadzącym dla ww. szkół)
od uczniów szkół ponadgimnazjalnych wezmę ksero zaświadczenia, które petent i tak będzie załatwiał do rodzinnego
mam pytanie troszkę z innej "beczki"
do kiedy przyznajecie stypendium maturzystom, a do kiedy gimnazajlistom?
gość35

Napisano: 25 sie 2016, 9:37

wszystkim do czerwca
xyz@

Napisano: 25 sie 2016, 9:57

xyz@ pisze:wszystkim do czerwca
a jak to się ma z zapisem ....do czasu kontynuacji nauki ?
gość35

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x