Zawiadomienie czy od razu decyzja uchylająca - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 16 maja 2017, 14:12

oko12 pisze:Teraz do wszystkich wniosków złożonych po 1 czerwca, gdzie będzie odmowa, będziemy musieli wysyłać dodatkowo zawiadomienie o zakończonym postępowaniu i podawać przyczynę odmowy, tak jak w uzasadnieniu decyzji.
A gdzie to dokładnie jest? Czytam KPA i nie mogę znaleźć:( Albo mój mózg już źle pracuje...
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 16 maja 2017, 15:25

Edysia185 pisze:
oko12 pisze:Teraz do wszystkich wniosków złożonych po 1 czerwca, gdzie będzie odmowa, będziemy musieli wysyłać dodatkowo zawiadomienie o zakończonym postępowaniu i podawać przyczynę odmowy, tak jak w uzasadnieniu decyzji.
A gdzie to dokładnie jest? Czytam KPA i nie mogę znaleźć:( Albo mój mózg już źle pracuje...
Też bym nie znalazła, także się nie martw.
Art 79a
Z tego co nam tłumaczył na szkoleniu, wysyłając zawiadomienie o zapoznaniu się z aktami sprawy na podstawie art. 10 i 81 KPA, musimy również stronę poinformować, o dokładnym przekroczeniu dochodu na podstawie art. 79a
Chodzi o to że strona może nam jeszcze dostarczyć jakieś dokumenty dotyczące np. utraty dochodu i wtedy wcale ta decyzja nie musi być odmowna. (Jest to wskazanie zależnych od strony przesłanek decyzji pozytywnej)
oko12
Awatar użytkownika
Referent
Od: 13 paź 2016, 14:59
Zajmuję się: ŚW/Stypendia

Strona 3 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x