alaaa pisze:
u nas suma wydatków w rozdz. 85228 (płace itd.) minus odpłatność podzielona przez liczbę zrealizowanych godzin w m-cu i tą stawke do pomostu jako koszt jednej godziny - do zbiorów centralnych podaję wydatki z RB-28S
My też tak robiliśmy podobnie .Brałam wynagrodzenie opiekunki dzieliłam przez liczbę godzin usług opiekuńczych w danym miesiącu i to co mi wyszło wpisywałam jako godzinę usługi opiekunki w POMOSCIE.
Niestety w pewnym czasie opiekunka była dość długo na chorobowym i w tej metodzie liczenia wyszło w tym czasie bardzo duży koszt za godzinę . Dzwonili do nas po przesłaniu rocznego sprawozdania ,że jest źle i powinniśmy do systemu wpisywać koszt jednej godziny jaki wynika z uchwały rady gminy u nas 40 złotych.
Mnie akurat nie było w tym czasie , więc nie wiem co wynika z tej rozmowy ale od tego czasu księgowa nie daje mi żadnych wyliczeń odnośnie usług opiekuńczych, bo tak ustalili ( nie wiem z kim dokładnie). I jak dostaję rozpiskę od księgowej to mam różnicę z rzędu paru tysięcy a pod koniec roku wyjdzie nawet 20 tysięcy i nie wiem jak mi przejdą zbiory centralne.