zbiory centralne - email w sprawie korekty - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 9 z 18    [ Posty: 175 ]

Napisano: 23 maja 2017, 11:41

SYGNITY pisze:cyt,
"Przykład, w przypadku pojawienia się w CAS walidacji:

SW/3.1 Brak dochodu rodziny dla rodziny wnioskującej o świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko.” dla wniosku: „WniosekID_12245

należy w naszym Oprogramowaniu za pomocą narzędzia „Analiza danych zbioru centralnego” wyszukać wniosek o identyfikatorze „12245”, a następnie zweryfikować poprawność walidacji, czyli czy dla wyszukanego wniosku jest uzupełniony dochód rodziny, jeżeli brak wprowadzonego dochodu, a wniosek jest wnioskiem na pierwsze dziecko, to należy dokonać modyfikacji danych wniosku poprzez uzupełnienie informacji o dochodzie rodziny. Jeżeli rodzina posiada zerowy dochód, to w takiej sytuacji również należy wprowadzić załącznik o dochodzie zerowym jako „oświadczenie członka rodziny”.

Jednocześnie przypominamy, że miękkie walidacje nie blokują możliwości wczytania zbioru
centralnego do CAS, niemniej jednak zachęcamy do poprawy wykazanych walidacji, aby jakość danych gromadzonych w zbiorze centralnym była jak najlepsza."

tak, wszystkie województwa

miałam takich rodzin 25, jednakże w dwóch nadal jest ten błąd nawet po wprowadzeniu dochodu 0... trudno tak przesłałam
sweet.lemon
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 09 cze 2016, 11:18
Zajmuję się:

Napisano: 23 maja 2017, 12:06

Wystąpił mi błąd....Błąd Wystąpił błąd podczas generowania zbioru centralnego Co teraz mam zrobić...?
MarBa
Referent
Od: 04 kwie 2017, 14:42
Zajmuję się: SR, SW,DM

Napisano: 23 maja 2017, 12:29

Zgłosić na serwis.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 23 maja 2017, 12:51

Panie Tomku, a co mają zrobić ci, co mają problem z pobraniem DPP 001???
dorota202
Starszy referent
Od: 23 maja 2017, 11:00
Zajmuję się: Św/FA

Napisano: 23 maja 2017, 13:01

Proszę próbować za jakiś czas, ponad 300 Ośrodków już dzisiaj zainstalowało, po prostu jest duży ruch, ale pobrać się da.
Jakby do końca jutrzejszego dnia nadal nie dało się pobrać, proszę o zgłoszenie na serwis.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 23 maja 2017, 13:14

Witajcie. Czy Radix przygotuje aktualizację oprogramowania w celu sporządzenia Zbioru Centralnego - macie może jakąś informacje?
zuziafruzia
Praktykant
Od: 30 mar 2017, 9:36
Zajmuję się: św

Napisano: 23 maja 2017, 13:33

Pytanie do SYGNITY:
Mam występowanie w składzie rodziny więcej niż jednego dziecka oznaczonego jako pierwsze dziecko. Jak to poprawić gdy mam rodzinę, która złożyła wniosek, w składzie były cztery osoby Małżonkowie byli w trakcie rozwodu. Po rozwodzie Pani skłąda wniosek ponownie i w składzie rodziny ma siebie i młodszą córkę, ponieważ sąd podzielił dzieci. Drugi przypadek rodzina składa wniosek, ma przyznane świadczenie również na pierwsze dziecko. Pierwsze dziecko to starsze umiera i mamy zmianę wniosku z powodu zgonu. I jak poprawić te niby błędy?
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 23 maja 2017, 14:21

no kochani, zrobiony zbiór w sygnity, mam kilkadziesiąt ostrzeżeń dotyczących CBB (było sprawdzane ale i tak ponownie ostrzega) - więc teraz mam wczytac do casa?

Czy dopiero tam wyskoczą mi walidacje dotyczące np. pierwszego dziecka, okresu przyznanego świadczenia? Żeby naprawic lub sprawdzic te błędy trzeba sie cofnąć do sygnity i po ID znaleźć konkretne przypadki? A potem co? usunąć z CAS ten zbiór i znowu wczytać kolejny poprawiony?
pytacz
Stażysta
Od: 19 kwie 2017, 13:58
Zajmuję się: początkujący

Napisano: 23 maja 2017, 14:23

Tak w CASie mogą wyjść jakieś inne walidacje, miałam miękkie wysłałam. I poprawię je później w wolnej chwili...
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 24 maja 2017, 7:13

w dalszym ciągu nie mam możliwości pobrania aktualizacji .... ciągle mi sprawdza czy są aktualizacje..... czy ktoś jeszcze tak ma....
"życie jest zbyt krótkie aby się wszystkim przejmować..."
krasnal
Stażysta
Od: 03 mar 2017, 13:33
Zajmuję się: ŚW

Strona 9 z 18    [ Posty: 175 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x