zbiory centralne - email w sprawie korekty - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 18    [ Posty: 175 ]

Napisano: 10 maja 2017, 12:52

Dostaliśmy dzisiaj takiego maila:

Szanowni Państwo,

informuję, że zbiór centralny za I kwartał 2017 r. został zatwierdzony i przekazany do Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. Dla zapewnienia kompatybilności danych, w przypadku, gdy przekazany przez Państwa zbiór centralny z zakresu świadczeń wychowawczych zawierał miękkie walidacje, należy, kierując się treścią komunikatów walidacyjnych oraz numerem ID wniosku/decyzji, dokonać korekty wpisu w aplikacji dziedzinowej. W przypadku, gdyby informatyk w Państwa jednostce miał problem z identyfikacją błędu, zobowiązany jest do kontaktu z dostawcą aplikacji dziedzinowej.

Ja miałam takie walidacje:
1. Brak dochodu rodziny dla rodziny wnioskującej o świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko (mam rodziny bez dochodu)
2. Występowanie w składzie rodziny więcej niż jednego dziecka oznaczonego jako pierwsze dziecko (????)
3.brak okresu na jaki świadczenie zostało udzielone decyzją ( przecież w każdej decyzji jest okres na jaki świadczenie zostało udzielone)

Czy ktoś orientuje się w tej kwestii jak tego dokonać?
xyz moni
Stażysta
Od: 04 paź 2016, 14:28
Zajmuję się:

Napisano: 10 maja 2017, 12:59

Każdy dostał tą wiadomość.
Kontaktuj się ze swoim dostawcą SD jak nie wiesz tego.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 10 maja 2017, 13:05

ta odpowiedź wszystko mi rozjaśniła dziękuję za pomoc
xyz moni
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 10 maja 2017, 13:07

Tak jak i Ty nam wyjaśniłaś wszystko, co my wróżkami jesteśmy aby wiedzieć jaki masz SD?
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 10 maja 2017, 13:22

Faktycznie mi umknęło... heh ważna rzecz - Sygnity, wiesz coś na ten temat?
xyz moni
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 10 maja 2017, 13:25

xyz moni pisze: Czy ktoś orientuje się w tej kwestii jak tego dokonać?

Jak to takie zwierzątko co żyje w górach ;) Piszesz wiadomość do działu obsługi klienta Twojego dostawcy oprogramowania i zwyczajnie opisujesz jakie miałaś walidacje i prosisz o instrukcję jak rozwiązać problem.
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 10 maja 2017, 13:30

Już to zrobiłam tylko czekając na odp myślałam że tutaj ktoś mi szybciej pomoże " jak to"
Dzięki za słuszną uwagę :shock:
xyz moni
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 10 maja 2017, 14:03

Do tej pory zawsze miękkie walidacje przechodziły i nikt o żadne korekty nie pytał. Ciekawe czy to da się poprawić.
stav79
Stażysta
Od: 19 lis 2015, 14:53
Zajmuję się:

Napisano: 10 maja 2017, 14:19

stav79 pisze:Do tej pory zawsze miękkie walidacje przechodziły i nikt o żadne korekty nie pytał. Ciekawe czy to da się poprawić.
No właśnie ciekawe ... napisalam juz do sygnity czekam na odpowiedź
xyz moni
Stażysta
Zajmuję się:

Napisano: 10 maja 2017, 14:36

xyz moni pisze: Ja miałam takie walidacje:
1. Brak dochodu rodziny dla rodziny wnioskującej o świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko (mam rodziny bez dochodu)
2. Występowanie w składzie rodziny więcej niż jednego dziecka oznaczonego jako pierwsze dziecko (????)
3.brak okresu na jaki świadczenie zostało udzielone decyzją ( przecież w każdej decyzji jest okres na jaki świadczenie zostało udzielone)

Czy ktoś orientuje się w tej kwestii jak tego dokonać?
Ad 1. Należy wprowadzić chociaż jeden dokument związany z dochodem, np. oświadczenie o dochodzie opodatkowanym (urząd skarbowy) z kwotą zerową. Pewnie wyświetli się komunikat, że wprowadzono dokument z brakiem dochodu, ale należy go zignorować.
Ad 2. Np. dwoje dzieci w rodzinie, SW jest na oboje, te starsze jest pierwszym dzieckiem i np. kończy 18 r.ż. i drugie dziecko staje się a automatu pierwszym.
Ad. 3. Sprawdziłem decyzje. Wszystkie posiadały termin. Albo błąd programu, albo walidacji.

O ile punkt 1 jeszcze można zrozumieć, o tyle punkt drugi nie powinien być traktowany jako błąd (miękki czy twardy)- takie życie, ale co ci na górze mogą o tym wiedzieć- mają swój idealny świat.
Punkt trzeci miał być poprawiony (w nowej wersji programu, jeśli to był błąd programu, albo po poprawieniu walidacji.

Dlaczego ja nie dostałem takiego meila ?? -.-
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Ojciec76
Administrator
Od: 09 gru 2010, 9:31
Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu

Strona 1 z 18    [ Posty: 175 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x