zbiory centralne - email w sprawie korekty

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sweet.lemon
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zbiory centralne - email w sprawie korekty

Post autor: sweet.lemon »

SYGNITY pisze:cyt,
"Przykład, w przypadku pojawienia się w CAS walidacji:

SW/3.1 Brak dochodu rodziny dla rodziny wnioskującej o świadczenie wychowawcze na pierwsze dziecko.” dla wniosku: „WniosekID_12245

należy w naszym Oprogramowaniu za pomocą narzędzia „Analiza danych zbioru centralnego” wyszukać wniosek o identyfikatorze „12245”, a następnie zweryfikować poprawność walidacji, czyli czy dla wyszukanego wniosku jest uzupełniony dochód rodziny, jeżeli brak wprowadzonego dochodu, a wniosek jest wnioskiem na pierwsze dziecko, to należy dokonać modyfikacji danych wniosku poprzez uzupełnienie informacji o dochodzie rodziny. Jeżeli rodzina posiada zerowy dochód, to w takiej sytuacji również należy wprowadzić załącznik o dochodzie zerowym jako „oświadczenie członka rodziny”.

Jednocześnie przypominamy, że miękkie walidacje nie blokują możliwości wczytania zbioru
centralnego do CAS, niemniej jednak zachęcamy do poprawy wykazanych walidacji, aby jakość danych gromadzonych w zbiorze centralnym była jak najlepsza."

tak, wszystkie województwa

miałam takich rodzin 25, jednakże w dwóch nadal jest ten błąd nawet po wprowadzeniu dochodu 0... trudno tak przesłałam
MarBa
Referent
Zajmuję się: SR, SW,DM
Kontakt:

Post autor: MarBa »

Wystąpił mi błąd....Błąd Wystąpił błąd podczas generowania zbioru centralnego Co teraz mam zrobić...?
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Post autor: SYGNITY »

Zgłosić na serwis.
pozdrawiam
Tomek
dorota202
Starszy referent
Zajmuję się: Św/FA
Kontakt:

Post autor: dorota202 »

Panie Tomku, a co mają zrobić ci, co mają problem z pobraniem DPP 001???
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Post autor: SYGNITY »

Proszę próbować za jakiś czas, ponad 300 Ośrodków już dzisiaj zainstalowało, po prostu jest duży ruch, ale pobrać się da.
Jakby do końca jutrzejszego dnia nadal nie dało się pobrać, proszę o zgłoszenie na serwis.
Tomek
zuziafruzia
Praktykant
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: zuziafruzia »

Witajcie. Czy Radix przygotuje aktualizację oprogramowania w celu sporządzenia Zbioru Centralnego - macie może jakąś informacje?
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: Edysia185 »

Pytanie do SYGNITY:
Mam występowanie w składzie rodziny więcej niż jednego dziecka oznaczonego jako pierwsze dziecko. Jak to poprawić gdy mam rodzinę, która złożyła wniosek, w składzie były cztery osoby Małżonkowie byli w trakcie rozwodu. Po rozwodzie Pani skłąda wniosek ponownie i w składzie rodziny ma siebie i młodszą córkę, ponieważ sąd podzielił dzieci. Drugi przypadek rodzina składa wniosek, ma przyznane świadczenie również na pierwsze dziecko. Pierwsze dziecko to starsze umiera i mamy zmianę wniosku z powodu zgonu. I jak poprawić te niby błędy?
pytacz
Stażysta
Zajmuję się: początkujący
Kontakt:

Post autor: pytacz »

no kochani, zrobiony zbiór w sygnity, mam kilkadziesiąt ostrzeżeń dotyczących CBB (było sprawdzane ale i tak ponownie ostrzega) - więc teraz mam wczytac do casa?

Czy dopiero tam wyskoczą mi walidacje dotyczące np. pierwszego dziecka, okresu przyznanego świadczenia? Żeby naprawic lub sprawdzic te błędy trzeba sie cofnąć do sygnity i po ID znaleźć konkretne przypadki? A potem co? usunąć z CAS ten zbiór i znowu wczytać kolejny poprawiony?
Awatar użytkownika
Edysia185
Starszy referent
Zajmuję się: SR
Kontakt:

Post autor: Edysia185 »

Tak w CASie mogą wyjść jakieś inne walidacje, miałam miękkie wysłałam. I poprawię je później w wolnej chwili...
krasnal
Stażysta
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: krasnal »

w dalszym ciągu nie mam możliwości pobrania aktualizacji .... ciągle mi sprawdza czy są aktualizacje..... czy ktoś jeszcze tak ma....
"życie jest zbyt krótkie aby się wszystkim przejmować..."
ODPOWIEDZ