Zbiory z rodzinnego w CAS!!!!!!!!!!
Re: Zbiory z rodzinnego w CAS!!!!!!!!!!
ja miałam najciekawiej wklepałam zbiory na początku były walidacje dziwne i miekie i twarde, napisałam do signity wygenerowałam drugi zbiór to samo, znikneły potem twarde, powczorajszym zaglądam dziś rano a tam mój pierwszy zbiór że jest ok i przekazany, czary normalnie
W sprawozdaniu mamy kwoty i świadczenia narastająco, a w CAS w zbiorach nie ma narastająco tylko ile było kwot i świadczeń w danym miesiącu i dlatego jest brak zgodności zbiorów - CAS z naszymi sprawozdaniami, np.
w sprawozdaniu :
I - 2.000 zł. - 2 świadczenia
II - 4.000 zł. - 4 świadczenia
III - 6.000 zł. - 6 świadczeń
W CAS w zbiorach: mają źle!!!!!!!!!!!!!!
I - 2.000 zł. - 2 świadczenia (100 % )
II - 2.000 zł. - 2 świadczenia ( 50 % )
III - 2.000 zł. - 2 świadczenia ( 33 % )
w sprawozdaniu :
I - 2.000 zł. - 2 świadczenia
II - 4.000 zł. - 4 świadczenia
III - 6.000 zł. - 6 świadczeń
W CAS w zbiorach: mają źle!!!!!!!!!!!!!!
I - 2.000 zł. - 2 świadczenia (100 % )
II - 2.000 zł. - 2 świadczenia ( 50 % )
III - 2.000 zł. - 2 świadczenia ( 33 % )
a ja w ogole nie mam takiego porównania i co zrobić ??????????
jak to zadziałać aby miec takie porównanie jak wy , mimo ze przekazałam i zbiory i sprawozdanie to wyskakuje mi napis ze nie mozna porównac zbioru - progi zgodnosci bo nie wprowadzono sprawozdania
jak to zadziałać aby miec takie porównanie jak wy , mimo ze przekazałam i zbiory i sprawozdanie to wyskakuje mi napis ze nie mozna porównac zbioru - progi zgodnosci bo nie wprowadzono sprawozdania
ja tez nie wiem jak to porówanie zrobić sprawozdanie ma status nieprzekazane obok status niepoprawny i zielony X jak na niego najade to sie pojawia komunikat nie wczytano sprawozdania jak to wczytac
U mnie jest pomarańczowy wykrzyknik, po najechaniu na który pojawia się porównanie z ZC. Cóż z tego jak tylko pierwszy miesiąc się zgadza w 100%gosiaaa pisze:ja tez nie wiem jak to porówanie zrobić sprawozdanie ma status nieprzekazane obok status niepoprawny i zielony X jak na niego najade to sie pojawia komunikat nie wczytano sprawozdania jak to wczytac

wszyscy tak mają, to wada CAS, że nie sprawdza narastająco w zbiorach, źle ustawione weryfikacje mają!!!!
ale czy mimo to mamy wysyłać te sprawozdania i zbiory czy nadal mamy czekać ?... pisze:wszyscy tak mają, to wada CAS, że nie sprawdza narastająco w zbiorach, źle ustawione weryfikacje mają!!!!

Oprócz Zbiory z rodzinnego w CAS!!!!!!!!!! - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
sprawozdania Ezar, FA+
pomocy decyzja podstawa na 200 zł
Czy jest możliwość
zbiór centralny FA
jak utworzyc decyzje uchylajaca w sygnity
czy mogę uchylić decyzje na wniosek strony
Swiadczenie Pielęgnacyjne
śp dla rolnika - czy będzie zapis w ustawie?
Skandal w Senacie
ZAPYTANIE
Proszę o podpowiedź
Pismo od klientki zza granicy
CZY SIĘ NALICZA
czy to utrata dochodu
miękka walidacja w ŚR w CAS
wszczęcie post. do 200 zł