Zbrodnia samodzielnego myślenia - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 19 mar 2017, 12:08

I znowu link do artykułu z nielubianego przeze mnie portalu niezalezna.pl no ale gdzie ja mam o tym przeczytać? Jeśli ktoś wie niech powie. Przecież mamy w kraju tylu bezstronnych, niezależnych i uczciwych dziennikarzy, że na pewno piszą o tym w tysiącu miejscach, tylko ja jestem taki nieporadny i nie potrafię tego znaleźć:

https://niezalezna.pl/95629-skandaliczna ... -polsce-wi

Rebecca Kiessling zapytana czy gdziekolwiek na świecie, w jakimkolwiek innym kraju, władze jakiegokolwiek uniwersytetu zabroniły jej wykładów odpowiada, że nigdy to się nie zdarzyło. Pewna lewaczka w programie Pospieszalskiego zaczęła bredzić, że renoma UJ i UW nie pozwala aby takie wykłady odbywały się w ich murach. Na co Pospieszalski ze smutkiem skontestował, ze UJ i UW znajdują się w rankingu jakości kształcenia w czwartej setce a uczelnie amerykańskie, na których bez problemu pani Kiessling mogła głosić swoje wykłady 28 i 29 miejsce. No to teraz już wiemy dlaczego polskie uczelnie zapewniają tak mierny poziom. One bowiem przede wszystkim ideologizują zamiast kształcić. Tresują studentów zamiast uczyć samodzielnego myślenia. Studenci na polskich uczelniach bardzo często muszą na egzaminach recytować niemal na pamięć książki swoich profesorów i dopiero wtedy otrzymują dobre oceny. Wykładowcy pilnują nie tego żeby student miał dostęp do szerokiej wiedzy, tak by mógł sam wyrabiać sobie pogląd na rzeczywistość. Polscy wykładowcy pilnują by studenci nie dopuścili się zbrodni samodzielnego myślenia.
Zgredek
Stażysta
Od: 15 mar 2017, 16:30
Zajmuję się: FA

Napisano: 19 mar 2017, 19:42

Ale co Ty zgredek chciałabyś poczytać a nie możesz znaleźć? na temat czego? Ja nie bardzo rozumiem? Domniemam,że masz ukształtowany pogląd na temat "losów życia poczętego"a jeśli nie to odnieś się do swoich autorytetów.
Pro-life o którym mówi Amerykanka rozpatrywać należy w szerokim kontekście, wielowątkowo. Ty piszesz o zbrodni przeciwko samodzielnemu myśleniu.Posłuchaj:
1. R.Kiessling, prawniczka i działaczka pro -life wychowała się w żydowskiej rodzinie, która adoptowała ją, gdy była niemowlęciem. W wieku 18 lat poznała swoją biologiczną matkę i dowiedziała się, że jest dzieckiem poczętym w wyniku gwałtu, a żyje tylko dlatego, że ówczesne amerykańskie prawo zakazywało aborcji.
2. Jak wiesz zgredek, Trump podpisał dekret o przywróceniu „Mexico City Policy”, które zakłada finansowanie aborcji dzieci poczętych w wyniku gwałtu. Tak więc każdy akt przyjmowany przez Trumpa dotyczący odcięcia funduszy państwowych od ruchów aborcyjnych robi wyjątek i zakłada państwowy sponsoring aborcji dzieci poczętych wyniku gwałtu. Prawniczka z wiadomych względów "nie przepada" za Trumpem, czemu wyraz daje.
3. Wiesz też, że w Polsce prawo dopuszcza aborcję w wyniku gwałtu. Intencja Kieslling jest przewidywalana, ponieważ jej wykład to narracja biograficzna. Ja nie dziwię się władzom uczelni UJ i UW,że nie chcą angażować się w rozstrzyganie tego problemu, wiedząc jakie jest prawo i nastroje polityczne w Polsce, ale dziwię się Gowinowi,że tak zawęził swoje spojrzenie i krtycznie ocenił zachowanie uczelni.To po pierwsze a po drugie:
4. Dyskurs akademicki nad problemem "Ciąża z gwałtu - za czy przeciw, patologia prawa" nie ma większego sensu, ponieważ nie można tego problemu rozpatrywać w kategoriach etyki, moralności, słuszności prawa.To kwestia bardzo trudna, oparta na wydolności psychiki ludzkiej tak naprawdę. Ponadto w Polsce nie obserwuje się zjawiska usuwania ciąży z gwałtu na szeroką skalę. Na szczęście. Liczba usuniętych ciąż (powstałych w wyniku czynu zabronionego) to kilka przypadków.
5. Proszę mi wierzyć studenci potrafią samodzielnie myśleć, władze uczelni też. Uczelnie są otwarte na dyskusje,ale ze zdrowo pojmowaną autonomią.
[Anioł*]

Napisano: 19 mar 2017, 19:59

:lol: :lol: :lol:

Przepraszam, że nic więcej nie napiszę bo brzuch boli mnie od śmiechu a ręce mi opadły.

Jeszcze bardziej mnie rozwaliła informacja z serwisu: Wiadomość zawiera za dużo emotikonów :lol:

Na tym forum nawet śmiech jest ocenzurowany :lol:
Zgredek
Stażysta

Napisano: 19 mar 2017, 20:02

Anioł, ale to naprawdę nie moja wina, że ty tak często masz kłopoty z rozumieniem :lol:
Zgredek
Stażysta

Napisano: 19 mar 2017, 20:36

obawiam się, że problem jest w Tobie. Jeśli dystansujesz się do wypowiedzi to weź tekst, hasło
"(..)". Sprawa będzie prosta. Nie mniej z treścią wypowiedzi Anioła się zapoznaj, bo nie wiedziałeś tego.
[Anioł*]

Napisano: 19 mar 2017, 21:10

Właśnie dlatego nie mogę traktować poważnie dyskusji z tobą:

https://www.fpiec.pl/post/2017/01/25/tru ... stwietypow

Zanim coś napiszesz, sprawdź dobrze.
Zgredek
Stażysta

Napisano: 19 mar 2017, 21:38

I leci kolejne ostrzeżenie za pisanie post pod postem.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 19 mar 2017, 23:04

Hyde Amendment, prawo pozwalające podatnikom, by z ich funduszy- Medicaid nie sponsorowano aborcji z wyjątkiem przypadków gwałtu kazirodztwa i narażenia życia matki, trwałym prawem. Stąd wątek R.Kiessling.

ps. Proponuję zgredek przejść do mniej wymagającego tematu, np. "Liczniki" i włączyć się w "globalny" dyskurs administratorów nad problemem zużycia prądu w gospodarstwach domowych i jego ceną.
Co do zarządzeń woodoo.Należy się kara.Ja proszę o dwa miesiące.
[Anioł*]

Napisano: 19 mar 2017, 23:18

A ja proponuję tobie "ugryźć się w język" i swoje przemyślenia gdzie indziej pisać.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x