I znowu link do artykułu z nielubianego przeze mnie portalu niezalezna.pl no ale gdzie ja mam o tym przeczytać? Jeśli ktoś wie niech powie. Przecież mamy w kraju tylu bezstronnych, niezależnych i uczciwych dziennikarzy, że na pewno piszą o tym w tysiącu miejscach, tylko ja jestem taki nieporadny i nie potrafię tego znaleźć:
https://niezalezna.pl/95629-skandaliczna ... -polsce-wi
Rebecca Kiessling zapytana czy gdziekolwiek na świecie, w jakimkolwiek innym kraju, władze jakiegokolwiek uniwersytetu zabroniły jej wykładów odpowiada, że nigdy to się nie zdarzyło. Pewna lewaczka w programie Pospieszalskiego zaczęła bredzić, że renoma UJ i UW nie pozwala aby takie wykłady odbywały się w ich murach. Na co Pospieszalski ze smutkiem skontestował, ze UJ i UW znajdują się w rankingu jakości kształcenia w czwartej setce a uczelnie amerykańskie, na których bez problemu pani Kiessling mogła głosić swoje wykłady 28 i 29 miejsce. No to teraz już wiemy dlaczego polskie uczelnie zapewniają tak mierny poziom. One bowiem przede wszystkim ideologizują zamiast kształcić. Tresują studentów zamiast uczyć samodzielnego myślenia. Studenci na polskich uczelniach bardzo często muszą na egzaminach recytować niemal na pamięć książki swoich profesorów i dopiero wtedy otrzymują dobre oceny. Wykładowcy pilnują nie tego żeby student miał dostęp do szerokiej wiedzy, tak by mógł sam wyrabiać sobie pogląd na rzeczywistość. Polscy wykładowcy pilnują by studenci nie dopuścili się zbrodni samodzielnego myślenia.