ZDo - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 16 lip 2015, 15:02

mam pytanie podczas wywiadu aktualizacyjnego syn (opiekun) zeznał, że mamy (nad która sprawuje opiekę) nie ma w domu bo jest w szpitalu, także pracownik nie ma oświadczenia od matki, mam wypłacac dalej czy wstrzymać wypłate?
kar_figura

Napisano: 16 lip 2015, 16:16

.............syn (opiekun) zeznał, że mamy (nad która sprawuje opiekę) nie ma w domu bo jest w szpitalu.......
a jak jest w szpitalu, to ZDO jak najbardziej należy się. Jak chcesz sprawdzić prawdomówność opiekuna, Ty albo pracownik socjalny niech skontaktuje się ze szpitalem.
No ale wiadomo, stuknąć w klawiaturę jest łatwiej.
Gość

Napisano: 17 lip 2015, 8:43

Moje pytanie jest w podobnej sprawie tylko że pracownik socjalny w wywiadzie kontrolnym stwierdził że nie zastał osoby wymagającej w domu a opiekun oświadczył że w tym dniu nie sprawuje opieki bo matka pojechała na dwa dni na wakacje z jego siostrą a swoja matką która przyjechała z zagranicy w odwiedziny.
123456

Napisano: 17 lip 2015, 8:47

Moje pytanie jest w podobnej sprawie tylko że pracownik socjalny w wywiadzie kontrolnym stwierdził że nie zastał osoby wymagającej opieki w domu a opiekun oświadczył że w tym dniu nie sprawuje opieki bo matka pojechała na dwa dni na wakacje z jego siostrą a swoja matką która przyjechała z zagranicy w odwiedziny.
123456

Napisano: 17 lip 2015, 8:50

cos pogmatwane kim jest opiekun dla tej osoby którą się opiekuje?
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2015, 8:55

opiekun to syn
123456

Napisano: 17 lip 2015, 14:56

123456 pisze:Moje pytanie jest w podobnej sprawie tylko że pracownik socjalny w wywiadzie kontrolnym stwierdził że nie zastał osoby wymagającej opieki w domu a opiekun oświadczył że w tym dniu nie sprawuje opieki bo matka pojechała na dwa dni na wakacje z jego siostrą a swoja matką która przyjechała z zagranicy w odwiedziny.
To niech pracownik socjalny ruszy d...ę za 2 dni.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x