wróćmy do złotówki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 8    [ Posty: 76 ]

Napisano: 16 lip 2015, 15:16

witam Mam niby prosty przykład bardzo. Jakbyście po policzyli. zakładając że złotówka już weszła w życie.
rodzina - 3 osoby, ich dochód - 1.932zł, ich kryterium 3 x 574 = 1722zł
przysługuje im 12 x 77 = 924; oraz dodatek 100zł rozp. roku
1.932 - 1722 = 210
od czego mam odejmować te 210 ? bo coś mi tu nie gra.
wiewiórka

Napisano: 16 lip 2015, 15:23

nie zaprzatam sobie narazie tym glowy :)
+ewa

Napisano: 16 lip 2015, 15:29

dokładnie- z reszta pewnie będa zmiany w systemach na których pracujemy i raczej nie trzeba bedzie tego liczyc ręcznie
mok

Napisano: 16 lip 2015, 15:34

boże tez pracuje na świadczeniach i nie mam czasu na durnowate gdybanie jak co by się liczyło co tak naprawdę możne wcale nie wejść w życie - śmierć naturalna.

weź pod uwagę może to że kryterium maja podnieść(bardziej realne) i od 1932 nie będziesz musiała odejmować 2022 - zastanów się nad tym
zuzzanna

Napisano: 16 lip 2015, 15:35

mok pisze:dokładnie- z reszta pewnie będa zmiany w systemach na których pracujemy i raczej nie trzeba bedzie tego liczyc ręcznie
wiewióra ma w nosie system - woli liczyć ręcznie
zuzzanna

Napisano: 16 lip 2015, 15:44

zuzzanna pisze:boże tez pracuje na świadczeniach i nie mam czasu na durnowate gdybanie jak co by się liczyło co tak naprawdę możne wcale nie wejść w życie - śmierć naturalna.

weź pod uwagę może to że kryterium maja podnieść(bardziej realne) i od 1932 nie będziesz musiała odejmować 2022 - zastanów się nad tym
Już podpisane - wejdzie. I kryterium też podniesą. I też uważam, że na 99,9% będzie to liczyć system. Mnie tam ciekawi co w sytuacji gdy 5 osobowa rodzina z trójką dzieci i kilkoma różnymi dodatkami będzie miała do wypłaty 22zł miesięcznie, co będzie w decyzji? Przyznam zasiłek 2zł i dodatek 1zł i tak analogicznie, czy jedno świadczenie w kwocie 22zł, czy rodzinne w kwocie 22zł bez dodatków? Bo jak dla mnie ktoś nie przemyślał kwestii decyzji.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2015, 15:52

Iks pisze:
zuzzanna pisze:boże tez pracuje na świadczeniach i nie mam czasu na durnowate gdybanie jak co by się liczyło co tak naprawdę możne wcale nie wejść w życie - śmierć naturalna.

Już podpisane - wejdzie. I kryterium też podniesą. I też uważam, że na 99,9% będzie to liczyć system. Mnie tam ciekawi co w sytuacji gdy 5 osobowa rodzina z trójką dzieci i kilkoma różnymi dodatkami będzie miała do wypłaty 22zł miesięcznie, co będzie w decyzji? Przyznam zasiłek 2zł i dodatek 1zł i tak analogicznie, czy jedno świadczenie w kwocie 22zł, czy rodzinne w kwocie 22zł bez dodatków? Bo jak dla mnie ktoś nie przemyślał kwestii decyzji.
Ta zmiana ustawy powstała na potrzeby partii, nie ludzi.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2015, 15:54

Iks pisze:

Przyznasz, zgodnie z przepisami jedno świadczenie w kwocie 22 zł. Gorzej, gdy się okaże, że dziecko przestało się uczyć w trakcie okresu zasiłkowego. Wtedy będziesz musiał proporcję ustalać, jaki procent 22 zł wypłaty stanowi hipotetyczne 115 na dzieciaka. :) I wyjaśnij kolegium, że z uwagi na brak uprawnienia do dodatku "115 zł" (nie uczę się jeszcze nowych stawek) orzekasz o zwrocie 8,33 zł.
Ale spoko, zaraz przyleci olik i nas oświeci.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 16 lip 2015, 16:01

Jeden artykuł ustawy napisany na kolanie potrzeby kampanii, a bałagan nie do odkręcenia. Będą sprawy w których nie da się ustalić do końca stanu faktycznego i należnych świadczeń-właśnie przez zmiany dochodowe. Nikt niczego nie udowodni - ani strona nam, ani my stronie, a sko każdą decyzję przekaże do ponownego rozpatrzenia. Całe wykonanie artykułu będzie oparte na interpretacjach "oczywistych oczywistości", wydawanych przez ministerstwo. Syf, kiła i mogiła.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 17 lip 2015, 7:58

ustalasz przeciętną wysokość św. rodzinnych dla rodziny ( 1x 77x 12/12 + 1 x 100/12 = 85 zł )
jest to maksymalna kwota, o którą łączny dochód w rodzinie może przekroczyć kryterium dochodowe.
U Ciebie: 1932 - 1722 = 210, zatem ta rodzina nie skorzysta.
help

Strona 1 z 8    [ Posty: 76 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x