zdo dla wnuczki - Świadczenia rodzinne

Strona 6 z 7    [ Posty: 64 ]

Napisano: 04 lip 2014, 11:51

właśnie..., na jakiej podstawie zakładacie że na 100% wszystkie SKO będą podtrzymywać odmowne decyzje nie przywrócenia śp
.com

Napisano: 04 lip 2014, 11:59

1111 pisze:stoją na stanowisku, że obowiązuje utrwalona linia orzecznictwa s.a.
czy możesz zacytować "utrwaloną linię orzecxznictwa s.a." w tej kwestii?
Jest

Napisano: 04 lip 2014, 12:43

Twierdze, że nasze SKO będzie podtrzymywać... przynajmniej na razie...
1111

Napisano: 04 lip 2014, 13:07

i tego boję się najbardziej, że SKO nie będzie indywidualnie rozpatrywał spraw a jedynie sprawdzał co koledzy z zza miedzy napisali - to My też.
Przecież zawsze można powołać się na odpowiednie zaspisy z różnych ustaw i wyrywkowo je rozpoznawać, na końcu odmowa.
Ja powiem szczerze też bym nie dał 520 PLN za opiekę nad osobą wymagającej stałej opieki, co więcej nic bym nie dał i jak by opiekun czymś się pożywił u osoby opiekowanej to jeszcze bym kazał odprowadzić podatek!!!
Walczmy Wszyscy o dobrą Polsk(i)e , w imię dobra Naszych podatków,
Do Wszystkich z MOPS, GOPS, SKO, WSA itp. ludzie opamiętajcie się!!! zabierajcie lujom, menelom, alkocholikom i pozostałemu marginesowi ale nie Ludziom Dobrej Woli bo jak ona się skończy to ... POZDRAWIAM serdecznie !?!?!
Jest

Napisano: 07 lip 2014, 8:53

nie uwierzycie!!! jako opiekun babci dostałam ZDO bez żadnych komplikacji!!! Nie było argumentacji dot. ob.alimentacyjnego itp. !!! Wniosek, wywiad, decyzja i teraz czekamy z babcią na pieniążki!!!
Jak pokazuje mój przykład, dają i dawać powinni.
WRO

Napisano: 07 lip 2014, 9:53

WRO pisze:nie uwierzycie!!! jako opiekun babci dostałam ZDO bez żadnych komplikacji!!! Nie było argumentacji dot. ob.alimentacyjnego itp. !!! Wniosek, wywiad, decyzja i teraz czekamy z babcią na pieniążki!!!
Jak pokazuje mój przykład, dają i dawać powinni.
żadne nowum
ja przywracam ZdO (na zasadach ob. z XII/12)
a SZO na nowych
HaPPy

Napisano: 07 lip 2014, 11:48

do wp- jak najbardziej przyznajesz ZDO, przecież ojciec pracuje w gospodarstwie i nie może sprawować opieki na d matką.
krycha1

Napisano: 07 lip 2014, 13:07

teraz okazało się jeszcze, że ciotka, czyli córka babci pobiera zasiłek przedemerytalny, mieszka kilka km dalej ale nie chce jej się dojeżdżać do matki by się nią opiekować
~wp

Napisano: 07 lip 2014, 14:01

większego znaczenia to nie ma z racji tego iż przywracasz ZdO
magma

Napisano: 07 lip 2014, 18:40

:) Da się?? Da. Tylko szkoda, że nie każdy rozpatruje tak samo decyzję :( Ja tyle szczęścia nie miałam co Ty...Mam nadzieje, że w ostatecznym rozrachunku też otrzymam zwrot i dalej pieniążki :)
Olllla

Strona 6 z 7    [ Posty: 64 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x