ZDO - oświadczenie opiekuna - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 01 kwie 2015, 8:34

ale gdzie masz w art 17 ustawy o ŚR napisane że mozna uchylić?
Gość

Napisano: 01 kwie 2015, 8:37

U mnie opiekun był 2 m-ce w sanatorium i nie ma jasno napisane że można uchylić a raz mieliśmy sprawe w sko kobieta pobierała chorobowe z ZUS i my jej odmówiliśmy to napisali nam że możemy uchylić jakby podjęła pracę albo otrzymała rente bądź emeryture
Gość

Napisano: 01 kwie 2015, 8:49

Ja już zupełnie się pogubiłam :( . Dlatego boję się uchylać bez porządnej podstawy prawnej. A w tej sytuacji chyba nie mam wyjścia. Nie chcę w panem kombinować bo potem odbije się to na OPS, pan na pewno puści info po gminie. Zupełnie nie wiem jak to oficjalnie krok po kroku załatwić. Ktoś miał podobną sytuacje?
evell

Napisano: 01 kwie 2015, 8:59

ja tez mam podoną sytuacje jak olka2 ma ktoś moze taką decyzje i by sie podzielił
z góry dziękuję
Gość

Napisano: 01 kwie 2015, 9:34

Zdo jest za sprawowaną opiekę, opiekun pisze, że wyjeżdża na dwa miesiące, nie będzie go w kraju, nie będzie sprawował opieki i w czym problem? Nie ma pracy, nie ma płacy. Ale żeby nie było, że opiekun tu jest najważniejszy i nikogo nie obchodzi co z tą osobą niesamodzielną, kto teraz nią się zajmie, to trzeba przeprowadzić wywiad.
Kiedyś już była taka głośna sprawa, że syn wyjechał na wakacje i zostawił niesamodzielnego ojca na pastwę losu i skończyło się to tragicznie.
Gość

Napisano: 01 kwie 2015, 10:26

Nikt nie uchylał zdo? Bardzo proszę
evell

Strona 2 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x