Skoro napisałam, że wydajemy od rana decyzje to chyba znaczy, że zaczęliśmy robić to "jak najszybciej"?!marlo 1965 pisze:Dziękuje za ODP. Ale teraz jak juz program działa powinniscie zrobić wszystko aby jak najszybciej uruchomić wypłaty! Wiecie co to znaczy wraz z odopiecznym żyć za 615 zł rety i 153 zł zasiłku pielegnacyjnego. Od roku nie mieć co do gara włożyć i żyć z jałmużny! Te pieniądze które mama niewystarczaja na na zrobienie wszystkich opłat bo na pierwszym miejscu SA leki do kupienia! Syty glodnego nie zrozumie.
Nigdy nie wiesz jakie problemy może mieć ktoś po drugiej stronie. Może takie, jakich sama nie chciałabyś nigdy w życiu mieć! Rozumiem doskonale Twoje rozżalenie ale może zanim osądzisz kogoś bogu ducha winnego policz do 10. To z resztą dotyczy nie tylko Ciebie ale wielu innych osób...marlo 1965 pisze:A dużo jak człowiek pracował to miał katakt ze światem zewnętrznym i pensje która wystarczała na skromne życie. Teraz jestem uwięziona w czterech ścianach będąc na ciągłym duzuze, przez ta opiekę sama na zdrowiu podupadlam ale ktoś to musi robić. Wczesniej pracowalam ale życie jest przewrotne i musialam wszystko przewartosciowac. Życia prywatnego nie mam wcale ciągła walka o zdrowie, życie i byt! I tak kochany rząd oszczędza na mnie bo rodzice za ta opiekę maja więcej pieniędzy a mój podopieczny sam jest niepełnosprawny od urodzenia ale to cholerne prawo blokuje mi możliwość posiadania prawa do sp.
Całe nieporozumienie dlatego, że te biedne świadczenia rodzinne są w mopsach, a to ani ten sam organ, ani to pomoc społeczna, ani świadczenie usług. Dział świadczeń rodzinnych działa z upoważnienia burmistrza/prezydenta, a nie dyrektora/kierownika OPS i to jest taki sam 'urząd' jak każdy inny urząd. PUP, ZUS, nie wiem, jakiś iiny wydział w urzędzie. I to nie jest tak, że ja mam robić wszystko żeby wam było dobrze. Oprócz ZDO mam inne świadczenia, inne obowiązki i nikt nie będzie traktowany na preferencyjnych warunkach bez względu na głośność krzyków i poziom inwektyw. Dziś dopiero dostaliśmy w miarę działający program do obsługi ZDO, wprowadziliśmy ile się dało przy okazji zgłaszając co chwila uwagi do dostawcy oprogramowania - dalsza część w przyszłym tygodniu. Nie wiem kto opowiada takie brednie, że jakieś ośrodki wypłaciły pieniądze 2 dni po wejściu w życie ustawy, ale chyba żaden z programów do obsługi wtedy jeszcze nie działał (nie mówiąc o tym, że była to sobota), więc ewentualnie decyzje zrobili na maszynie, a kasę pożyczyli od Stefczyka.gopsy pisze:mops robi z siebie wyżej niż MILICJA.a prawda jest taka że mops swiadczy usługi i to według ustawy i to mops jest dla ludzi i jesli ta instytucja robi cos nie tak to człowiek zgłasza to bo niestety wiekszosc mopsow uważa że petenci to pasożyty ....