Zdublowane wnioski elektroniczne co robić ? :( - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 3 z 6    [ Posty: 51 ]

Napisano: 06 wrz 2017, 13:44

Czyli wysłał byś wezwanie do wyjaśnień na art. 50. rozumiem, że dałbyś jakiś termin na te wyjaśnienia, na jaki art byś się powołał dając ten termin? bez żadnego dopisku, że jak nie przyjdzie to pozostawisz bez rozpatrzenia, bez późniejszego pisma, że pozostawiłeś bez rozpatrzenia i "schowasz go do segregatora załatwione"?
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Od: 05 sty 2006, 13:07
Zajmuję się:

Napisano: 06 wrz 2017, 13:49

Ja nie będę przytaczał przepisów dla osoby, która siedzi na forum 11 lat. KPA powinnaś znać jak i naszą ustawę oraz oba te akty prawne łączyć.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 06 wrz 2017, 13:56

A te zdublowane wnioski różnią się Nr korespondencji i tym nr nadawcy? Bo jeśli tak to klient złożył 3 razy wniosek i faktycznie coś z tym zrobić musisz. Natomiast jeśli nr jest ten sam to system ci zaczytał 2 razy jeden wniosek. Ja tak miałam w 2 przypadkach. Jeden wniosek rozpatrzyłam, a drugi kliknęłam "załatw inaczej".
rachela
Stażysta
Od: 15 mar 2016, 21:58
Zajmuję się:

Napisano: 06 wrz 2017, 14:52

voodoo pisze:Ja nie będę przytaczał przepisów dla osoby, która siedzi na forum 11 lat. KPA powinnaś znać jak i naszą ustawę oraz oba te akty prawne łączyć.
:) Voodoo spokojnie, oddychaj, skoro siedzisz na forum to myślałam, że z myślą o tym by pomagać, a nie udowadniać, że moja racja jest mojsza. Skoro zaproponowałeś rozwiązanie, które mi by ułatwiło sporo spraw, ale niestety nie widzę podstaw prawnych do jego zastosowania to poprosiłam o podanie mi tej podstawy, bo w przeciwieństwie do Ciebie nawet po tylu latach pracy mam świadomość, że wszystkich rozumów nie pozjadałam i zawsze mogę się czegoś nowego nauczyć i robić coś lepiej niż robiłam.
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 07 wrz 2017, 22:22

może przyjść napisać, że te kolejne są korektą poprzedniego i chce połączyć je w jedną sprawę
ksp
Stażysta
Od: 16 mar 2017, 10:13
Zajmuję się: Ś-WYCH/ŚR/FA

Napisano: 08 wrz 2017, 9:57

Dzwonie i ładnie o to proszę i przychodzą, niestety mam jedną co nie przychodzi i włąśnie mam problem co z nią zrobić. Pismo jej wysłałam do złożenia wyjaśnień, ale olała, a moim zdaniem to nie daje mi powodu do pozostawienia bez rozpatrzenia. Wezwać do poprawy nie mogę bo wszystko jest ok i jestem w kropce :(
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 08 wrz 2017, 10:37

Paula pisze:Pismo jej wysłałam do złożenia wyjaśnień, ale olała, a moim zdaniem to nie daje mi powodu do pozostawienia bez rozpatrzenia.
Art. 19. 1. W przypadku złożenia nieprawidłowo wypełnionego wniosku, podmiot realizujący świadczenie wychowawcze wzywa pisemnie osobę ubiegającą się o świadczenie do poprawienia lub uzupełnienia wniosku w terminie 14 dni od dnia otrzymania wezwania. Niezastosowanie się do wezwania skutkuje pozostawieniem wniosku bez rozpatrzenia.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 08 wrz 2017, 11:19

Dziękuję, znam ten art :) i właśnie piszę, że wniosek jest ok, do niczego przyczepić się nie mogę, reasumując jest prawidłowo wypełniony.
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 08 wrz 2017, 11:25

Dlatego już przestałem się tu udzielać- skoro wiesz lepiej jak załatwić sprawę to po co dalej drążysz temat?
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 08 wrz 2017, 11:56

ja wiem, przecież cały czas piszę, że właśnie nie wiem :) Skoro się już udzieliłeś to jednak może być odpowiedział na wcześniejsze pytanie

Czyli wysłał byś wezwanie do wyjaśnień na art. 50. rozumiem, że dałbyś jakiś termin na te wyjaśnienia, na jaki art byś się powołał dając ten termin? bez żadnego dopisku, że jak nie przyjdzie to pozostawisz bez rozpatrzenia, bez późniejszego pisma, że pozostawiłeś bez rozpatrzenia i "schowasz go do segregatora załatwione"?
Paula
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Strona 3 z 6    [ Posty: 51 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x