Na poprzedni okres ma już przyznane w kwietniu 2016, w lipcu złożyła z myślą, że będzie pierwsza na nowy okres zasiłkowy, jak się zorientowała, że tamten wniosek za szybko puściła to w sierpniu złożyła nowy.
Pierwszy z lipca to jeśli traktujesz to jako wniosek na stary okres - umorzenie jako bezprzedmiotowe, albo odmowa wszczęcia jeśli potraktujesz go jako wniosek na nowy okres.
Drugi na nowy okres - rozpatrzenie i wydanie dec.
Kolejne na nowy okres - umorzenie jako bezprzedmiotowe.
Tak też zrobiłam, ale Pani kierownik kazała mi brać od wnioskodawców oświadczenia, że proszę o umorzenie, powołując się na art. 105 par. 2 i mi ręce opadają, ale co zrobić jak Pani każe?
Mam złożony wniosek 4 lipca na pierwsze dziecko. Po dwóch tygodniach pani sobie przypomniała że jeszcze na to drugie trzeba złożyć, ale w tym wniosku dopisała sobie jeszcze dla pewności to pierwsze dziecko. No i teraz nie wiem, bo za ten czas kiedy ona się opamiętała ja już zdążyłam przyznać na to pierwsze. Czy teraz w tej informacji wystarczy że jej napiszę, że informuję o nieprzyznaniu świadczenia na pierwsze dziecko, ponieważ zostało przyznane z wniosku z 4 lipca i w drugim punkcie że przyznaję na to drugie czy muszę robić odmowę?