W deklaracji o dochodach widnieje wpis „zero złotych” u wszystkich członków.
W oświadczeniu jest wpisane, że wnioskujący utrzymuje się z prac dorywczych lub z oszczędności.
Dochód 0 zł ?
„zero złotych”
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
Re: „zero złotych”
Tak, dochód "0"
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
dochód zero...możesz zrobić wywiad środowiskowy i sprawdzić ile ma na koncie oszczędności...

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:

-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
noooom.... "bardzo sprawiedliwe" aż czasami złość bierze...
niedawno przyszło do mnie małżeństwo...2 dzieci, zero dochodów i mówią, że mieszkanie remontują i jeszcze tam nie mieszkają...ale złożą już wniosek ...to pytam, a skąd pieniądze na remont, jak zero dochodów? Bo dodatek to przecież pomoc najuboższym, tym co nie stać na opłatę czynszu

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
Z Tobą jest wszystko w porządku, wykonujesz swoją pracę, a że mamy coraz bardziej roszczeniowe społeczeństwo, no cóż... nie ciekawie kreuje się przyszłość, oj nie ciekawie...:-) pisze: 17 maja 2023, 14:25noooom.... "bardzo sprawiedliwe" aż czasami złość bierze...
niedawno przyszło do mnie małżeństwo...2 dzieci, zero dochodów i mówią, że mieszkanie remontują i jeszcze tam nie mieszkają...ale złożą już wniosek ...to pytam, a skąd pieniądze na remont, jak zero dochodów? Bo dodatek to przecież pomoc najuboższym, tym co nie stać na opłatę czynszuTo zdziwieni...dlaczego ja pytam i jakaś taka jestem...bo przecież ...
a może faktycznie to ja jakaś dziwna jestem
![]()
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W "starej" ustawie gdy definicja dochodu była zgoła inna można było robić wywiad i pokusić się o odmowę w nowej definicja o dochodach jest tak skonstruowana że ci co pracują na etacie mają po "d" bo księgowość wystawi im co do gronia a reszta jest hepi bo pomoc rodziny i prace dorywcze się nie liczą 500 +, rodzinne oraz wiele wiele takich przychodów co sie nie wlicza a faktycznie są i można za nie nieźle żyć ......no i nic nie zrobisz
Zamykamy oczęta i wciskamy ENTER i poszło.....
Zamykamy oczęta i wciskamy ENTER i poszło.....
Oprócz „zero złotych” - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
faktura za wodę
DOPŁATY DO CZYNSZU - MIESZKANIE NA START
Co wlicza się do dochodu rodziny w dodatkach mieszkaniowych?
uchylona decyzja
czy mam liczyć co
prosba o wyliczenie
Akt poświadczenia dziedziczenia
ilośc osób
jak to wygląda u was - powierzchnia?
Wniosek na kogoś innego niz umowa najmu - bardzo pilne
czy zwrot podatku
działalnośc gospodarcza
zaległości a dodatek mieszkaniowy
emerytura/renta
syndyk