zgłoszenie CEEB

Wybrane tematy:
Wzory informacji, decyzji Webinar - dodatek osłonowy. B. Mazurkiewicz 08/02/2022 Informator dla samorządów Ministerstwo Klimatu i Środowiska - Dodatek osłonowy. Pytania i odpowiedzi dopłaty unijne ARiMR jak pozyskać dane WZÓR PISMA DO ZUSU O WYSOKOŚĆ SKŁADEK ZDROWOTNYCH ZA 2020R.
ODPOWIEDZ
aktosik
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

zgłoszenie CEEB

Post autor: aktosik »

Czy jeżeli w deklaracji złożonej do ceeb osoba która zgłosiła kozę/kominek nie zaznaczyła funkcji CO należy wezwać ją do złożenia wyjaśnień? na co zwrócić uwagę w deklaracji CEEB?
elinka85
Referent
Zajmuję się: ps

Re: zgłoszenie CEEB

Post autor: elinka85 »

pobijam pytanie ja w tej deklaracji CEEB mam puste pola w co cwu i liczbę zainstalowanych i eksploatowanych zródeł ciepła
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
Kontakt:

Post autor: Tom. »

jak coś nie jest używane to nie może być głównym źródłem ogrzewania....
elinka85
Referent

To rozumiem tylko problem w tym, że wiem co mam robić z takimi przypadkami kiedy w liczbie zainstalowanych i eksploatowanych źródeł nie mam nic zaznaczone i przy c.o i c.w.u tez nic. Albo przy zainstalowanych i eksploatowanych źródeł nie mam nic zaznaczone a przy c.o zaznaczony krzyżyk. Na moje oko to są źle złożone deklaracje albo źle wprowadzone tylko co ja mam z tym robić??????
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Kontakt:

nic z tym nie zrobisz, przy oslonowym u nas jak ktos nie miał zahaczonego ze zainstalowane i używane to szła kwota podstawowa
elinka85
Referent

Ok to rozumiem, że przyjmuję do wiadomości, że piec jest wpisany do ewidencji mimo, że według deklaracji niezainstalowany i nieeksploatowany przyznać 3000 zł ???
Awatar użytkownika
Tom.
Administrator
Kontakt:

no właśnie nie...
elinka85
Referent

a można mi to rozjaśnić :) Bo ja już naprawdę nie ogarniam co mam robić :?: :?: :?: :?:
ODPOWIEDZ