zgoda na wykorzystanie wizerunku
zgoda na wykorzystanie wizerunku
Czy w DPS macie oświadzcenia mieszkańców o wyrażeniu zgody na wykorzystywanie ich wizerunku ( zdjęcia np umieszczane w kronice domu ? Jak macie tą spawę rozwiązaną , a może nie musi być takiej zgody
Re: zgoda na wykorzystanie wizerunku
czy ktoś może się podzielić swoim doświadczeniem , rozwiązaniem w tej sprawie?
do basi 3k jak wygląda to oświadczenie możesz napisać , czy to jest tylko wyłączie oświadzcenie na wykorzystywanie wizerunku , czy ogólnie o ochronie danych osobowych ?
ZEZWOLENIE NA ROZPOWSZECHNIANIE WIZERUNKU
______________, dnia ___________ 20___ roku
Ja, niżej podpisany/-a ……………………………………………………….
PESEL
Zam.
Zam. w DPS ... w ... ul. .........,
na podstawie art. 81 ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 r (t.j. Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631 z późn zm.) wyrażam zgodę na nieodpłatne utrwalenie mojego wizerunku, w formie fotografii analogowej i cyfrowej, w ramach sesji fotograficznych przeprowadzonej przez przedstawiciela Domu (dalej Fotograf).
Nadto wyrażam nieodpłatną zgodę, na rozpowszechnianie przez Fotografa wizerunku mojej osoby, w formie fotografii analogowej i cyfrowej bez ograniczeń terytorialnych i czasowych za pośrednictwem dowolnego medium.
Przeniesienie niniejszego zezwolenia na osobę trzecią nie wymaga mojej uprzedniej zgody na taką czynność.
PESEL
Zam.
Zam. w DPS ... w ... ul. .........,
na podstawie art. 81 ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 r (t.j. Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631 z późn zm.) wyrażam zgodę na nieodpłatne utrwalenie mojego wizerunku, w formie fotografii analogowej i cyfrowej, w ramach sesji fotograficznych przeprowadzonej przez przedstawiciela Domu (dalej Fotograf).
Nadto wyrażam nieodpłatną zgodę, na rozpowszechnianie przez Fotografa wizerunku mojej osoby, w formie fotografii analogowej i cyfrowej bez ograniczeń terytorialnych i czasowych za pośrednictwem dowolnego medium.
Przeniesienie niniejszego zezwolenia na osobę trzecią nie wymaga mojej uprzedniej zgody na taką czynność.
Uwaga praktyczna.
każdy nowoprzyjęty pracownik czy Mieszkaniec podpisuje ciurkiem wszystkie podsunięte dokumenty.
A już nastepnego dnia może to być trudne do osiągnięcia.
pozdrawiam.
Uwaga praktyczna.
każdy nowoprzyjęty pracownik czy Mieszkaniec podpisuje ciurkiem wszystkie podsunięte dokumenty.
A już nastepnego dnia może to być trudne do osiągnięcia.
pozdrawiam.
Oprócz zgoda na wykorzystanie wizerunku - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
Mieszkanie
poszukiwanie pracy.
zwrot kosztów poniesionych zastępczo za gminę
dps
zasiłek stały a zmiana dochodu
resocjalizacja
wskaźnik działu opiekuńczo-terapeutycznego
odpłatność za DPS ojca samotnej matki
PROŚBA w sprawie nieczytelnego faksu
ubezłasnowolnienie
jak doprowadzić osobę do DPS??
zasiłek pielęgnacyjny jedynym dochodem pacjenta