Zgon, a DM i DE podstawa - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 29 lis 2016, 13:47

Witam
Mam mały problem, który wygląda następująco.
Pod koniec listopada dowiedziałem się, że wnioskodawca, który sam zamieszkiwał zmarł pod koniec września. W związku z powyższym w międzyczasie zostały wypłacone oba dodatki za miesiące październik i listopad, przy czym DE za listopad wróciło ponieważ konto wnioskodawcy zostało zamknięte.
Moje pytanie brzmi następująco - czy ktoś z Was ma może podstawę prawną odpowiednią do tej decyzji DE (z DM nie mam problemu bo zakończyłem DM z żądaniem zwrotu za październik i listopad). Chodzi mi konkretnie o to, aby w decyzji DE dodać podstawę umorzenia zwrotu za miesiąc październik.
Z góry dziękuję.
dodatek11

Napisano: 29 lis 2016, 22:16

dodatek11 pisze: aby w decyzji DE dodać podstawę umorzenia zwrotu
Słucham??? Proszę jaśniej — czy chodzi o przyznanie DE czy stwierdzenie wygaśnięcia czy o sposób (procedurę) zwrotu czy o umowę podarowania spadkobiercom dodatku czy o zarządzenie o umorzeniu czy jeszcze co innego?

Przy okazji przestrzegam przed umarzaniem. To nie jest ani takie proste jak się wydaje ani w ogóle potrzebne. Umorzenie to jest dobrowolne, bez potrzeby, podarowanie komuś wybranemu naszych publicznych pieniędzy.

PS. Prostuję. Umowa czy zarządzenie, o których mowa powyżej, raczej nie mogą mieć zastosowania, bowiem mamy tu do czynienia z należnościami raczej publiczno-prawnymi, które rządzą się innymi zasadami.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x