zgon Wnioskodawcy, a zakończenie wniosku w SOW
-
- Praktykant
- Zajmuję się: xyz
- Kontakt:
zgon Wnioskodawcy, a zakończenie wniosku w SOW
Mam problem z zakończeniem wniosku w SOW. Mianowicie wniosek jest na etapie w SOW-umowy w podpisie wnioskodawcy (umowa podpisana jednostronnie tylko przez dyrektora), wnioskodawca nie zdążył podpisać umowy. Na infolinie udzielono mi informacji żeby cofnąć status. Tylko cofając status raz umowa będzie do podpisania, kolejny raz umowa wygenerowana (na tym etapie nie ma możliwości zakończenia tego wniosku) chyba że o tym nie wiem. Wychodzi na to że wniosek trzeba będzie cofnąć aż do oceny merytorycznej która będzie do zatwierdzenia- bo dopiero tam jest uzasadnienie?? może ktoś miał taki przypadek i wie jak to zakończyć???
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: zgon Wnioskodawcy, a zakończenie wniosku w SOW
zrób tak jak napisałeś, cofnij do oceny merytorycznej a tam odrzuć (o ile jest tam taka opcja, a jak nie ma, to do oceny merytorycznej), ewentualnie zaznacz, że umowę podpisano ręcznie, a później ją rozwiąż - ale chyba Twój sposób lepszy
-
- Praktykant
- Kontakt:
Trochę dziwnie, że trzeba cofać status aż tyle razy by zakończyć wniosek, brakuje mi takiej możliwości zakończenia wniosku na każdym etapie. Myślę,że nie mogę zaznaczyć że umowa jest podpisana(gdyż to nie nastąpiło) i ją rozwiązać. Nie wiem jak to wtedy będzie wyglądało w sprawozdaniu.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Jakby ktoś potrzebował
Etapy przy cofnięciu statusu UMOWY W PODPISIE WNIOSKODAWCY DO ETAPU OCENA MERYTORYCZNA DO ZATWIERDZENIA:
1. ADMINISTRATOR wycofuje status do UMOWA DO PODPISANIA, kolejny raz cofa do UMOWY WYGENEROWANEJ.
2. REALIZATOR ROZSZERZONY usuwa wygenerowaną umowę.
3. ADMINISTRATOR cofa status wygenerowanego pisma(tu pojawia się uzasadnienie cofnięcia - wnioskodawca zmarł)
4. ADMINISTRATOR cofa status wniosku dalej, aż będzie OCENA MERYTORYCZNA DO ZATWIERDZENIA (tu też uzasadnienie cofnięcia)
5. REALIZATOR PODSTAWOWY przy ocenie merytorycznej ODRZUCA WNIOSEK z powodu zgonu wnioskodawcy.
Pieniądze w dostępnym limicie zwiększają się.

Etapy przy cofnięciu statusu UMOWY W PODPISIE WNIOSKODAWCY DO ETAPU OCENA MERYTORYCZNA DO ZATWIERDZENIA:
1. ADMINISTRATOR wycofuje status do UMOWA DO PODPISANIA, kolejny raz cofa do UMOWY WYGENEROWANEJ.
2. REALIZATOR ROZSZERZONY usuwa wygenerowaną umowę.
3. ADMINISTRATOR cofa status wygenerowanego pisma(tu pojawia się uzasadnienie cofnięcia - wnioskodawca zmarł)
4. ADMINISTRATOR cofa status wniosku dalej, aż będzie OCENA MERYTORYCZNA DO ZATWIERDZENIA (tu też uzasadnienie cofnięcia)
5. REALIZATOR PODSTAWOWY przy ocenie merytorycznej ODRZUCA WNIOSEK z powodu zgonu wnioskodawcy.
Pieniądze w dostępnym limicie zwiększają się.
Oprócz zgon Wnioskodawcy, a zakończenie wniosku w SOW - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW przeczytaj również:
Kolejność procedowania wniosku w SOW
Jak zmienić status umowy z umowa podpisana na rozliczona.
Wydane środki - ortopedyczne
Zaopatrzenie - SOW
wnioski w SOW - rodzaje schorzeń
wniosek na turnus rehabilitacyjny
numeracja wniosków w sow
wniosek o środki na zadania algorytmowe
Powiadomienia z SOW na email
umowa na sprzęt rehabilitacyjny w SOW
Działanie SOW
Nabory na zadania 2022 r.
Pomoc w sow Aktywny Samorzad
Nie działa SOW