wniosek na turnus rehabilitacyjny
- MIŚKA
- Referent
- Zajmuję się:
wniosek na turnus rehabilitacyjny
Czy potraficie wpisać wniosek na turnus rehabilitacyjny dla dziecka? Ja mam problem, nie potrafię wpisać daty urodzenia dziecka (blokada okienka) i pojawia mi się komunikat "pole wymagane zaznaczone(*) nie zostało wypełnione poprawnie". i nic nie potrafię z tym zrobić...
-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Re: wniosek na turnus rehabilitacyjny
Wystąpił mi ten sam błąd w przypadku wyrobów medycznych we wniosku składanym przez opiekuna prawnego dla potrzeb podopiecznego.
Błąd zgłosiłem, musiałem dodatkowo wysłać zrzut ekranu z SOWu, ale do teraz nie dostałem potwierdzenia naprawy błędu. Zobaczymy czy jutro już będzie możliwość wprowadzenia wniosku.
Błąd zgłosiłem, musiałem dodatkowo wysłać zrzut ekranu z SOWu, ale do teraz nie dostałem potwierdzenia naprawy błędu. Zobaczymy czy jutro już będzie możliwość wprowadzenia wniosku.
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Miałam podobny problem. Poradziłam sobie w ten sposób,że najpierw przeszłam do zakładki opiekun, wypełniłam dane i następnie wpisałam dane dziecka, przy zapisywaniu strony data urodzenia wskoczyła prawidłowa (dziecka). Spróbujcie w ten sposób.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: środki PFRON
- Kontakt:
Też tak robiłem i jest ok. Trzeba po wypełnieniu danych wnioskodawcy przy wyborze rodzaju wniosku wybrać wniosek dla podopiecznego i zmienić dane osobowe na dziecko, bo z automatu zaczytuje się wnioskodawca.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Witam, mam podobny problem. Wniosek złożony przez mamę niepełnosprawnego dziecka.
W systemie wnioskodawca to matka, osoba niepełnosprawna to dziecko. W zakładce dane pełnomocnika/opiekuna po zaznaczeniu, że wnioskodawca składa wniosek jak rodzic, automatycznie uzupełniają się dane matki, ale nie mogę uzupełnić pola data urodzenia, co uniemożliwia mi dalsze kroki.
W systemie wnioskodawca to matka, osoba niepełnosprawna to dziecko. W zakładce dane pełnomocnika/opiekuna po zaznaczeniu, że wnioskodawca składa wniosek jak rodzic, automatycznie uzupełniają się dane matki, ale nie mogę uzupełnić pola data urodzenia, co uniemożliwia mi dalsze kroki.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dofinansowania PFRON
- Kontakt:
trzeba wejść z profilu Administratora rozszerzonego w zakładkę użytkownicy -wnioskodawcy,odszukać właściciela konta- matkę, i uzupełnić w jej profu datę urodzenia.
-
- Referent
- Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Dodam tylko, że w zakładce użytkownicy-wnioskodawcy zmiany może wprowadzać realizator podstawowyGabrielaGW pisze: 12 sty 2022, 15:04 trzeba wejść z profilu Administratora rozszerzonego w zakładkę użytkownicy -wnioskodawcy,odszukać właściciela konta- matkę, i uzupełnić w jej profu datę urodzenia.

-
- Praktykant
- Zajmuję się: dofinansowania PFRON
- Kontakt:
uzupełniłam dane użytkownika bez problemu z profilu Administratora realizatora tak jak powiedzieli na infolini. Dopiero teraz zwróciłam uwagę że można również z użytkownika podstawowego.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pfron
- Kontakt:
Tu akurat PFRON dał ciała, bo wnioskodawcą nie może być przedstawiciel ustawowy, tylko właśnie dziecko jako osoba niepełnosprawna. Tak samo w barierach w komunikowaniu się i w technicznych. Poza AS-em wnioskodawcą w przypadku dziecka nigdy nie może być rodzic. W W-wie chyba nie rozumieją czym jest zdolność prawna a czym zdolność do czynności prawnych. A są to przecież podstawy prawa administracyjnego i cywilnego.
-
- Praktykant
- Kontakt:
Czy ktoś moze napisać, w jakiej kolejnosci dokładnie wpisywać wniosek dla dziecka niepełnosprawnego na ortopedyczne? Powiem szczerze, że nie wiem, o co chodzi. Jak wprowadzam wnioskodawcę matkę, to potem zaznaczam, że składa jako opiekun - rodzic. W złożonych wnioskach ona widnieje jako wnioskodawca. Pojęcia nie mam, jak poprawnie złożyć, żeby wnioskodawcą było dziecko
Oprócz wniosek na turnus rehabilitacyjny - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW przeczytaj również:
Generowanie pisma z SOW - turnus dziecko
Turnusy - Brak edycji danych nieletniej osoby niepełnosprawnej- dziecko
turnusy/dziecko
Kolejność procedowania wniosku w SOW
Jak zmienić status umowy z umowa podpisana na rozliczona.
Wydane środki - ortopedyczne
Zaopatrzenie - SOW
wnioski w SOW - rodzaje schorzeń
numeracja wniosków w sow
wniosek o środki na zadania algorytmowe
zgon Wnioskodawcy, a zakończenie wniosku w SOW
Powiadomienia z SOW na email
umowa na sprzęt rehabilitacyjny w SOW
Działanie SOW
Nabory na zadania 2022 r.
Pomoc w sow Aktywny Samorzad