zgubienie karty

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
lolka 27

zgubienie karty

Post autor: lolka 27 »

podpowiedzcie co robić jak klient poinformował ze zgubił karte
jak zlikwiidowac tamtą bo lada moment bedzie druga
czy wydawać decyzję
Johny
Stażysta
Zajmuję się: ŚW, ŚR, KDR
Kontakt:

Re: zgubienie karty

Post autor: Johny »

stwierdzasz nieważność starej karty, przyjmujesz oświadczenie ze zgubił karte i nie może jej zwrocic i wydajesz duplikat... przed wydanie duplikatu pobierasz od goscia 9.21 zł...
ann03

Post autor: ann03 »

Stwierdzam nieważność czyli anuluję w systemie?
Johny
Stażysta
Zajmuję się: ŚW, ŚR, KDR
Kontakt:

Post autor: Johny »

i to i to... stwierdzasz nieważność decyzją i anulujesz w systemie...
ann03

Johny a skąd ta decyzja? W rozporządzeniu nie ma o tym mowy:

§ 2. 1. Wójt (burmistrz, prezydent miasta) unieważnia Kartę przez wprowadzenie do systemu teleinformatycznego,
o którym mowa w art. 18 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 5 grudnia 2014 r. o Karcie Dużej Rodziny, informacji o unieważnieniu Karty oraz odcięcie jednego z rogów Karty o powierzchni co najmniej 1 cm2.
wie

Post autor: wie »

ann czytaj ze zrozumieniem słowo ORAZ oznacza i to i to NIE MASZ MOŻLIWOŚCI WYBORU
lolka 27

Post autor: lolka 27 »

John a jak stwierdzamy nieważność karty ?
ann03

Wie, czytam i czytam i nie widzę tam słowa "decyzja". Może mam jakieś zaćmienie? Unieważniam decyzję w systemie i odcinam róg. Wszystko.
jagus

Post autor: jagus »

jeśli zgubił to raczej nie odetniesz rogu, też miałam taki przypadek i żadnej decyzji nie wydalam.
ann03

Pisałam o unieważnieniu karty. Oczywiście nie wydaje się żadnej decyzji w przypadku zagubienia KDR.
ODPOWIEDZ