Zi a zgłoszenie klienta do komisji Przeciwalkoholowej. - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 21 wrz 2011, 16:52

Przewodniczacy Komisji ds.Rozw.Probl.Alkoh.jest członkiem ZI-czy przewodniczący ZI musi skierowac na leczenie sprawcę przemocy,czy wystarczy wystarczy,ze był obecny na posiedzeniu zespołu i \"sam z siebie\"zgłosi,bo słyszał ustalenia...Ciężkie początki...Pewno z biegiem czasu wszystko jakoś się podociera...Doradźcie jak to jest u Was .
~saska

Napisano: 21 wrz 2011, 23:24

Witaj, do podjęcia leczenia odwykowego może zobowiązać sąd. Komisja \"alkoholowa\" może tylko wystąpić do sądu z wnioskiem.
~AgnieszkaK

Napisano: 22 wrz 2011, 12:01

To,to akurat wiem...Sprawa była poruszana na ZI i chodzi mi o to kto ma zgłosić na \"Komisję\"-czy ja jako przew. czy prac. sosjalny,czy członek \"komisji alkoholowej,\"który był też obecny na posiedzeniu?
~saska

Napisano: 28 wrz 2011, 16:19

Żeby wysłać wniosek do sądu trzeba zebrać sensowną dokumentacje. Nawet dobrze zrobiony wniosek do źródło informacji o szkodach społecznych w związku z nadużywaniem alkoholu. Ktoś co powinien napisać, aby był dokument zawierający fakty.
~Danka

Napisano: 29 wrz 2011, 9:51

ważne, żeby taki wniosek w ogóle do komisji wpłynął. Moim zdaniem formalnie powinien być złożony przez Zespół Interdyscyplinarny i podpisany przez jego przewodniczącego, który zapewne jest uprawniony do składania podpisów na dokumentach ZI.
~kinga

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x