Przewodniczacy Komisji ds.Rozw.Probl.Alkoh.jest członkiem ZI-czy przewodniczący ZI musi skierowac na leczenie sprawcę przemocy,czy wystarczy wystarczy,ze był obecny na posiedzeniu zespołu i \"sam z siebie\"zgłosi,bo słyszał ustalenia...Ciężkie początki...Pewno z biegiem czasu wszystko jakoś się podociera...Doradźcie jak to jest u Was .
To,to akurat wiem...Sprawa była poruszana na ZI i chodzi mi o to kto ma zgłosić na \"Komisję\"-czy ja jako przew. czy prac. sosjalny,czy członek \"komisji alkoholowej,\"który był też obecny na posiedzeniu?
Żeby wysłać wniosek do sądu trzeba zebrać sensowną dokumentacje. Nawet dobrze zrobiony wniosek do źródło informacji o szkodach społecznych w związku z nadużywaniem alkoholu. Ktoś co powinien napisać, aby był dokument zawierający fakty.
ważne, żeby taki wniosek w ogóle do komisji wpłynął. Moim zdaniem formalnie powinien być złożony przez Zespół Interdyscyplinarny i podpisany przez jego przewodniczącego, który zapewne jest uprawniony do składania podpisów na dokumentach ZI.