jaka jest różnica pomiędzy zespołem interdyscyplinarnym a grupą roboczą? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 17 paź 2011, 14:37

Witam,
Nurtuje mnie pytanie, jaka jest różnica pomiędzy zespołem interdyscyplinarnym a grupą roboczą i czy członek zespołu interdyscuplinarnego (socjalny który jest przewodniczącym) może być też w grupie roboczej?
Bardzo proszę o odpowiedź.
~miła

Napisano: 17 paź 2011, 14:47

Członek zespołu interdyscyplinarnego nie musi być w grupie roboczej,zaś członek grupy roboczej nie musi byc w składzie zespołu.Nie pytaj się jaka jest róznica,bo tu nie chodzi o roznice.
~Hej!

Napisano: 17 paź 2011, 14:55

do Hej
czy w regulaminie dot. ZI określa się imienie kto jest w grupie roboczej a kto z zespole?
czy pracownik socjalny będący przewodniczącym ZI może też być w grupie roboczej? Chodzi mi o zadnia jakie wykonują.
~miła

Napisano: 17 paź 2011, 15:55

z grubsza to zespół działa i pracuje bardziej globalnie, grupy robocze zwoływane do przypadku przemocy i działają dopóki nie zakończą sprawy z dana rodziną. Osoby mogą się powtarzać.Do grupy roboczej bierzesz osoby pracujące blisko z rodziną, pedagog ze szkoły dziecka, dzielnicowy - ich, pracownik socjalny - ich itd
~mik

Napisano: 18 paź 2011, 9:41

nazwiska w regulaminie? W zarządzeniu o powołaniu zespołu interdyscyplinarnego w rozumieniu - strategicznego. Grupy robocze będą miały ruchome składy, w zależności od przypadku. Jeżeli zrobicie regulamin jako załacznik do zarządzenia, to każda zmiana jest utrudniona, bo musi jej dokonywać ten, co powołał zespół. A po co sobie życie utrudniać?
~kaśka

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x