zł za zł top team - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 10 mar 2016, 12:25

Kobieta złożyła w lutym wniosek o ZR. Jest wdową, samotnie wychowuje 3 dzieci: 2 poniżej 18 lat a trzecie kończy 5 lat w lipcu. Najstarsze uczy się w szkole ponadgimnazjalnej i zamieszkuje w internacie zarówno w roku szkolnym 15/16 jak i 16/17. Na dwoje dzieci jest dodatek na rozpoczęcie roku szkolnego. Na trzecie dziecko wielodzietność. Dochód na 4osobową rodzinę wyniósł 802,64 zł. Nie rozumiem systemu gdyż wyliczył mi zupełnie inne kwoty niż ja początkowo. Wg mnie w decyzji powinny być 2 różne kwoty do wypłaty tzn. od lutego do lipca inaczej a od sierpnia do października inaczej bo 3 dziecko będzie miało powyżej 5 lat. Dodatki na rozpoczęcie roku szkolnego i na zamieszkiwanie trzeba chyba liczyć w każdym miesiącu bo wg ustawy są one dzielone na 12 miesięcy?
Natomiast system podał mi do wypłaty 4 różne kwoty: od lutego do czerwca, potem na lipiec oddzielnie, na sierpień oddzielnie i od września do października jeszcze inaczej. próbowałam sama dojść jak to liczył i odkryłam, że dodatek na rozpoczęcie roku szkolnego liczony był również w okresie wakacji co dla mnie jest zrozumiałe ale już dodatek na zamieszkiwanie w okresie wakacji nie był doliczany przez system do łącznej kwoty zasiłków i dodatków co dla mnie jest dziwne bo zasady są chyba takie same :|
może jest tu ktoś kto pracuje również w top teamie i miał podobny przypadek? mam poprawiać system? jak wy liczycie te dodatki? proszę o pomoc
j14

Napisano: 10 mar 2016, 14:19

Na moje oko dobrze program wyliczył bo mi wyszło tak:
Dochód rodziny 3210,56 - kryterium 2696 = przekroczenie 516,56

Do wypłaty miesięcznie:
II - VI - 366,77 zł
VII - 285,10 Zł
VIII - 314,10 zł
IX - X 395,77 zł
zTommyz

Napisano: 10 mar 2016, 14:37

Dziękuję zTommyz.

u mnie system policzył tak:
II-VI 348,42 zł
VII 287,17 zł
VIII 316,17 zł
IX-X 377,42
czyli kwoty są jeszcze inne :shock:

ale naprawdę dodatek z tytułu zamieszkiwania nie powinien być liczony w każdym miesiącu skoro jest dzielony przez 12 miesięcy? nic z tego nie rozumiem już :?
j14

Napisano: 10 mar 2016, 14:51

Wybacz mogłem się gdzieś walnąć w obliczeniach na szybkości robiłem.

Dodatek z tytułu zamieszkiwania jest traktowany jak dodatek na pokrycie kosztów dojazdów. Przez Wakacje nie obowiązuje bo szkoły są pozamykane, więc jakiś sens to ma.
Ten dodatek policzyłem tak 105 x 7 : 9 bo od II do X z wyłączeniem wakacji i wychodzi 81.67 zł miesięcznie bez lipca i sierpnia.
zTommyz

Napisano: 10 mar 2016, 16:05

U nas już cały gops liczył :D dod. na zamieszkiwanie liczyłyśmy 105x7/12 i wyszło nam 61,25 zł, tak jak w systemie więc pewnie stąd te rozbieżności skoro Ty dzieliłeś przez 9.
już wiem o co chodzi, wielkie dzięki :)
j14

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x