Pracownik merytoryczny zajmujący się funduszem alimentacyjnym źle rozliczał wpłaty od komornika (dotyczy roku 2020), okazuje się ze niektórzy dłużnicy mają spore nadpłaty na odsetkach. Proszę o pomoc co w tej sytuacji zrobić...???
Najlepiej od merytorycznego poprosić o stan długu na konkretny dzień i ustalić co jest nie tak. Zrobić PK i przeksięgować tak jak powinno być i będzie ok.
Dziękuję za pomoc! U jednego z dłużników okazało się ze ma nadpłatę w wysokości 25zł, w jaki sposób oddać pieniądze do komornika skoro dotyczy to starego roku?
Dziękuję za pomoc! U jednego z dłużników okazało się ze ma nadpłatę w wysokości 25zł, w jaki sposób oddać pieniądze do komornika skoro dotyczy to starego roku?
Trzeba pamiętać, że odsetki i część NG były zwracane do Urzędu Wojewódzkiego. Ktoś kiedyś pisał na forum, że prosi UW o zwrot środków, żeby można było oddać dłużnikowi... I żeby sprawozdania się nie rozjechały na koniec kwartału...
Ja miałam taki przypadek że pisałam do UW o zwrot przelanych odsetek od FA za poprzedni rok bo zus wypłacił świadczenie przez pomyłkę a człowiek już nie żył,komornik zajął i nam przekazał a my do UW, bez problemu oddał UW ja oddałam zus-owi, szło to poza budżetem nigdzie nie widoczne w żadnym sprawozdaniu